Prof.Dr.Ayşe İLKER

Prof.Dr.Ayşe İLKER

ayseinceilker@gmail.com

Otuz Bir Yıl! Dile Kolay

08 Ağustos 2015 - 12:51


Diktiğiniz bir fidan, ağaç haline gelir, gövdesi genişler. Doğan bir çocuk, orta yaşa doğru adım atmak üzeredir. Aldığınız ev, köşesinden bucağından onarımlar ister. Meslek hayatına başlamış bir memurun emeklilik vakti gelip de geçmiştir.
Evet! Otuz yılı devirip otuz bir yılı tamamlamak böyle bir şey işte. 
Bir insanın kişisel hayatındaki pek çok değişikliği ve gelecek planlarını kapsar, bir devletin var oluşu ve yokluğu şekillenir otuz yıl içinde. Ortadoğu'da Libya'nın, Mısır'ın, Irak ve Suriye'nin parçalanması ve devlet yönetimlerinin etkisizleştirilmesi on beş yılla yirmi yıl arasında oldu.
Gördes Gazetesi, otuz bir yıldan beri hem yerel olayların nabzını tutuyor hem de ulusal seviyede Türkiye'nin hangi yönlere doğru götürülmek istendiğinin satır aralarını ve arka planlarını aralıyor.
Ortalama bir insan ömrünü yetmiş yıl kabul edersek, neredeyse bir insan hayatının yarısı kadar ömrü var Gördes gazetesinin. Belki şunu da söyleyebiliriz: Kendi hayatının da otuz yılını Gördes Gazetesiyle birlikte inşa etti Ahmet İnce! Daha önce yirminci yıl, yirmi beşinci yıl ve otuzuncu yıl yazıları yazmıştım Gördes Gazetesi için. O yazılarda da belirttiğim üzere, bir gazete toplumun kalp atışları gibidir. Hele hele küçük bir ilçede hiç ara vermeksizin, her hafta gazete çıkarmak ve hem yerel hem de ulusal olayları tahlil etmek olağanüstü bir çaba anlamına gelmektedir.
Ahmet İnce, otuz yılda hem gazeteciliğinin seyri hem de kişisel fikri seyri yönünden büyük bir inkişaf geçirmiştir. Onun köşe yazıları, toplumun nabzını ne kadar isabetli tuttuğunu göstermektedir. Yaptığı yorumlarla, Türk siyasi hayatının açmazlarını ortaya koymuş, özellikle barış ve özgürlük söylemleriyle Türk vatanının parçalanmak istenmesine ve İslamiyet üzerinden saf ve temiz dindarlığın kirletilmesine bir fikir kalesi olmuş, toplumun boynuna geçirilmek istenen boyundurukları tam isabetle teşhis etmiştir.
Ahmet İnce'ye, Orhun Irmağından duru bir damla, Orhan ve Osman Gazi'den saf ve temiz bir inanç, Mehmet Akif'ten süzülmüş bir irfan kalmış gibidir ve sanki o Gördes'in bilgelerinden el almıştır.
Cengizhan Erdem ile birlikte uzun yıllar çıkardığı gazeteye oğlu Ali Taha İnce destek oluyor artık. Teknik yenilikler onun eseridir. Gazete, aynı zamanda kadirşinas bir dost gibi: Eski Gördes'ten Yeni Gördes'e Gördes eşrafı ve iz bırakmış herkes gazetede hatırlandı, kaybolmaya yüz tutmuş sanatların ustaları nadide bir varlık olarak hatırlatıldı okuyucuya.
Gördes dışındaki Gördeslilerin entelektüel katkılarıyla gazete neredeyse bir fikir gazetesi olma ününü kazandı.
İstanbul, İzmir, Ankara ve başka şehirlerde yaşayan Gördes sevdalıları her hafta dört gözle Gördes gazetesini bekliyor.
Onların bu bekleyişi hiç bitmesin ve Ahmet İnce daha nice yıllar Gördes Gazetesini çıkarmaya devam etsin! Çünkü Gördes, onunla nefes alıp veriyor!

Bu yazı 1842 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum