Cüneyt AYBEY

Cüneyt AYBEY

caybey@mynet.com

Educatürk Günleri

19 Kasım 2016 - 15:04

Geçen hafta iki gün Manisa Anemon Otel'de Educatürk Üniversite tanıtım günleri yapıldı. Manisa merkezdeki ve ilçelerindeki liselerin son sınıf öğrencilerine yönelik Yüksek öğretim programları ile tanıtım yapıldı.
            Görev yaptığım okulun da davetli olduğu eğitim fuarına 30 öğrencimizle katıldık. Türkiye'nin önde gelen birçok üniversitesinin tanıtım standlarını gezdik. Üniversitelerdeki öğretim programları hakkında bilgi aldık. Daha sonra iki eğitim seminerine katıldık. Birinci semineri ünlü eğitim uzman Sadık GÜLTEKİN verdi. Televizyonlardaki birçok eğitim programının koordinartörlüğünü yapan Sadık GÜLTEKİN çok güzel ve etkileyici bir sunum yaptı. Yaptığı sunumda her türlü imkansızlıklara rağmen büyük başarılar kazanmış üç kişinin başarı mücadelesini  anlattı.
Öğrencilere ders çalışmadaki isteksizliklerini giderecek motivasyon tekniklerini anlattı.  Çok yararlı ve muhteşem bir sunum yaptı. Hatta kendisi de anlattığı başarı mücadelelerinden etkilenerek gözlerinin yaşardığını fark ettim. Slaytları izlerken yanımıza oturduğunda gözyaşlarını sildiğini yakınen müşahede ettim.
            İkinci semineri ise Öğretim görevlisi Mehmet EKİNCİ hoca verdi. Ekinci hoca, beynin korteksleri arasındaki farkları anlatarak insanların hangi korteksleri daha etkin kullanırlarsa ona uygun mesleklerde daha başarılı olabileceklerini ifade etti. Ekinci hocanın sunumu da çok güzel ve etkileyici idi. Sağ elini kullananlarda, sol beyin özelliklerinin, sol elini kullananlarda ise sağ beyin özelliklerinin baskın olduğunu ve solak olan bir çocuğun, mimarlığa ya da güzel sanatlara yönlendirilmesi gerektiği belirtildi. Bu çocuğun fen ya da konuşma becerisi gerektiren avukatlık veya pazarlama gibi bir meslekle uğraşması hata olabilir, çünkü sol hemisfer konuşma becerilerinde rol oynar. Dolayısıyla solak olanlardan iyi avukat ya da pazarlamacı çıkmayabilir. Eğer solak bir kişi hukuk mesleğini seçmişse bu kişi, avukatlığı değil; estetik muhakeme yeteneğini yönelten sağ hemisferden dolayı, hâkimliği tercih etmelidir. Böyle bir karar anında, sağ elini kullananların avukatlığı, sol elini kullananların ise hâkimliği seçmeleri gerektiğini örnekleriyle anlattı.
            İki eğitim uzmanın yaptığı sunumlardan çok memnun kaldım. Ve öğrencilerimize çok yararlı olduğunu düşünüyorum.  Bu sebeple Sadık GÜLTEKİN hocama da Mehmet EKİNCİ hocama da çok teşekkür ediyorum.
            Eğitim insan hayatında çok önemli yeri olan bir kavram. İnsan hayatında olduğu gibi ülkenin geleceği için de çok büyük ehemmiyete sahip. Bu kadar önemli bir yeri olan Eğitimin planlı programlı ve araştırılarak bilinçli bir şekilde yapılmasını çok güzel. Bu vesileyle Manisa ve ilçelerimizdeki öğrencilerimizi bilinçlendiren, eğitim fuarlarıyla tanıtım yapan Boyut Group tarafından, 2005  yılında kurulan Educatürk, etkinliklerinde öğrenci ve velileri, eğitim kurumları ve seçmek istedikleri bölümler hakkında eğitim görevlileri ve uzmanlara istedikleri tüm soruları sorarak cevaplarına ulaşabilmekte ayrıca eğitim kurumlarını  yakından tanıyabilmelerine yardımcı olmaktadır.
Bu vesileyle Türk eğitimine yaptıkları önemli katkılardan dolayı Educatürk ve Boyut Group yönetici ve çalışanlarını kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Gelişen ve ilerleyen güzel ülkemiz Türkiye, eğitim alanında da büyük başarılar kazanacaktır.

Bu yazı 1022 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum