İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Sıradışı Bir Öğretmen

27 Kasım 2015 - 11:22

Öğretmenler gününü geride bıraktık.
Önemli günlerin belirli zamanlarda anılmasını yadırgayanlardanım. Fakat yine de gündeme gelmesi ve özel olarak kutlanması açısından gerekli diye düşünüyorum.
Bu vesileyle, başta ilkokul öğretmenim Nermin ŞANLITÜRK olmak üzere üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime teşekkürü borç biliyorum.
Öğretmenler günü dolayısıyla, bu sütunlarda zaman zaman yazılarını okuduğunuz Edebiyat Öğretmeni Abim Cüneyt AYBEY'den bahsetmek istedim.
Öğretmenliğe başladığı günden beri büyük bir azim ve şevkle, yeni bir nesil yetiştirmek için elinden gelen gayreti gösterdi. Öğrencileri tarafından sevilen, sayılan bir öğretmen oldu. Sürekli irtibat halinde olmamız vesilesiyle ve sosyal paylaşımlarından takip ettiğim bazı başarılarından söz etmek istiyorum.
Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yaparken, okumuş olduğu Mehmet Niyazi'ye ait 'Çanakkale Mahşeri' kitabından etkilenerek Çanakkale şehitlerimiz anısına mektup yazma yarışması düzenledi. Böylelikle öğrencileri okuma ve yazmaya özendirdi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere teşvik mahiyetinde ödüller verdirdi.
Öğrencilerinden Manisa ili ve ilçeleri arasındaki yarışmalarda dereceye girenlerle özel olarak ilgilenmiş, onları devamlı teşvik eden bir öğretmen olmuştur. Dereceye girip başarılı olan öğrencilere Sivil Toplum Örgütleri vasıtasıyla hediyeler verilmesine vesile olmuştur.
Öğrencileriyle hazırlamış olduğu İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunduğu tiyatrosu büyük beğeni toplamış, sonrasında Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi almıştır.
            Gazetelerde çıkan 'Öğretmeninin teşvikiyle kitap kurdu oldu' haberinde, 10. Sınıfa kadar hiç kitap okumayan bir öğrencisine okumayı sevdirerek, bir dönemde 12 kitap okumasına vesile olmuştur.
            Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmakta iken Türkiye ortaöğretim kurumları başarı sıralamasında 3. olan Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi'nde Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.
            Kısa süre zarfında göstermiş olduğu başarılarından dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Nice güzel çalışmalara imza atman dileğiyle. Azmin, şevkin ve cesaretin hiç kırılmasın.
            Sağlıcakla kalın'
            

Bu yazı 1633 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum