İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Gördes İzlenimleri

06 Mayıs 2016 - 14:52

Manisa'da yaşayan Gördesliler olarak, şehrin gürültüsünden, hava kirliliğinden, kargaşadan bunalarak zaman zaman kendimizi memleketimiz Gördes'e atıyoruz. Gördes'imizin temiz havası, yeşil doğası içimizi ferahlatıyor.
            Hele hele Hıdırellez'de bir başka oluyor Gördes. Etkinlikler, uçurtma şenliği, yarışmalar, köylerin hayır yemekleri, düğünler, dernekler'
            Bu gidişimde Gördes Sanayi Cami'nin açılışına katılmak nasip oldu. 300 kapasiteli ve iki minareli yapılan caminin açılışı, verilen hayır yemeği eşliğinde ve büyük bir katılımla gerçekleşti. Dışından içine kadar büyük bir özenle yapılmış. İç motifleri, süslemeleri, estetiği göz boyuyor. Emeği geçenleri kutluyorum.
            Sırada içini doldurmak kalıyor. Güzel ibadethaneler yapmak kadar içini doldurmak da vazifemiz olmadı. Bu noktada başta hocalar olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalı.
            HALKI YAZMAYA TEŞVİK EDİYORLAR
            'Herşeyden önce Gördesliyiz' sloganıyla çalışmalarını sürdüren Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği, her yıl öğrenciler ve halkı kapsayan bir yarışma yapıyor. Resim, şiir ve anıdan oluşan ve geleneksel hale gelen yarışmada bu yıl 3.sü gerçekleştirildi. Dernek yetkilileri, dereceye girenlere çeşitli ödüller sunarken öğrencileri ve halkı da resim, şiir ve anı konusunda yazmaya/çizmeye teşvik ediyor. Dernek Başkanı Hasan Ertekin ile yaptığım görüşmede, dereceye giren şiir ve anıların kitaplaştıracağını öğrendim. Kendilerini kutluyor, öğrencileri ve halkı yazmaya teşvik ettikleri için teşekkür ediyorum.
            GÜNEŞLİ ATATÜRK İLKOKULUNU ZİYARET
            Geçtiğimiz günlerde, Gördes Gazetemizden de okuduğunuz üzere Güneşli Atatürk İlkokulunda bilişim teknoloji sınıfı, konferans salonu ve kamelya açılışı gerçekleştirilmişti. Hatta bu açılışa Manisa Şair Nazmi Alper Tanrıverdi de katılarak açılışa renk katmıştı. Bu vesileyle tanışmış olduğum Okul Müdür Yunus Şirin'i ziyaret ederek yaptıkları çalışmaları yakından takip etme imkanım oldu.
            Yunus Hoca, büyük bir özveriyle çalışarak okuluna 25 bilgisayar kazandırmış. Bununla beraber okulda çok güzel bir konferans salonu açmış. Konferans salonunu gezerken hayran kaldım. Ses sisteminden, sahne dekorasyonundan, kürsüsünden perdesine kadar özenerek yapılmış. Böyle bir konferans salonunu, sanırım Gördes merkez de dahil olmak üzere başka bir okulda yok. Oysa her okulda olması gerekiyor. Öğrenciler bu konferans salonunda tiyatro başta olmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyormuş.
            Bir de okulun önüne ahşaptan kamelya yaptırılmış. O da çok orijinal. Hani büyüklerimiz demiş, 'Marifet iltifata tabidir' diye. Bu vesileyle genç ve çalışkan Okul Müdürümüzü ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu okulda okuyan öğrencilerin de şanslı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
            Ülkemizin önünün açılabilmesi için 'memur zihniyeti' diye tarif edilen, 08:00-17:00 iş verirlerse yaparım, olmazsa yatarım mantığından kurtularak, elimizden gelenin üstesini yaparsak insanlara faydalı olabiliriz. Yoksa, gök kubbede bir hoş sada bırakamadan göçer gideriz dünyadan.
            Selam ve dua ile'

Bu yazı 1662 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum