Reklam
Reklam
İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Enseyi Karartmayın

05 Kasım 2015 - 21:17

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Usta Yazar Çetin ALTAN'la özdeşleşen bir deyimdir enseyi karartmak.
            ALTAN, 'enseyi karartmayın' derken, karamsar olmayın, geleceğe umutla bakın demek istiyor.
            Peki nereden çıkmıştır bu söz?
            Şuradan esinlenmiştir Çetin ALTAN.   Karamsar ve düşünceli olan insanin kafası öne eğik olduğundan güneş ışınlarının ensesine vurması sonucu ensesinin kararması.
            Orijinal bir deyim değil mi?
            Severim böyle orijinal işleri.
            Peki, ben kime diyorum bunu?
            Ak Parti tek başına iktidar oldu diye üzülen, feveran eden gruba. Yani ülkenin %50'sine. Diğer %50'si zaten Ak Parti'yi seçtiği için onlarda bir sıkıntı yok.
            Efendim, enseyi karartmayın. Rahat olun. Neden mi? İzah edeyim.
Bu halk, yeri geldiğinde tokadını esirgemez kimseden. İktidardan da muhalefetten de. Mesela bundan önceki seçimde, rehavete kapılmasın, silkinip kendine gelsin diye Ak Parti'yi birinci çıkardı ama tek başına hükümet kurmasına izin vermemişti. Şimdi tekrar verdi.
            Halkı bidon kafalı olarak görenlere, göbeğini kaşıyan adam olarak görenlere inat halk tekrar Ak Parti'ye tek başına hükümet kurma yetkisi verdi.
            Peki, bu seçimlerde kime attı tokadını? Adı Hayırcıya çıkan MHP'ye. MHP, 7 Temmuz seçimlerine göre en çok zararlı çıkan parti oldu. Milletvekili sayısının yarısını kaybetti. Bu kayıptan sonra Parti Liderinin istifasını bekliyordum ama gelen açıklamalarda görevine devam ettiğini belirtti.
            Acaba Bahçeli ne zaman istifa edecek? MHP baraj altında kalınca mı?
            Seçim sonuçlarını izlerken, Fox TV sunucuları Fatih PORTAKAL ve İsmail KÜÇÜKKAYA'nın suratlarının düştüğünü görünce, inanın çok şaşırdım. Evet, bu sunucuların beklemediği hatta istemediği bir sonuçtu bu. Yıllardır sabah programlarında hükümeti eleştirdiler ve kötülüklerini saydılar. Hükümet de tek başına büyük bir oyla tekrar başa gelince yüzleri düşüverdi birden.
            İyi de kardeşim, sen sunucusun. Görevini yapacaksın. Seçim sonuçları seni neden bu kadar rahatsız ediyor ki?
            Barajı geçen muhalefet partilerin toplamı Ak Parti kadar etmiyorsa ve Ak Parti her iki kişiden birinin oyunu alabilmişse, bunda korkulacak bir şey yoktur. Ense karatmaya da hiç gerek yoktur diye düşünüyorum.
            İKİ KOMİK OLAY
            Bursa seçimlere bağımsız aday olarak katılan 67 yaşındaki Ali Osman Demirtaş'ın eşiyle birlikte oy kullandığı sandıktan kendisine bir oy çıktı. Bu olayı duyunca aklıma Şener Şen'in bir repliği geldi. Hani Şener Şen'in partisine bir oy çıkıyor, yanındaki iki damın ikisi de 'oy benimdir ağam' diyor. O da, 'Ulan o oy sizinse benim attığım oy nereye gitti?' diye onları dövüyor ya. Acaba Ali Osman Demirtaş'ın eşi nereye oy kullandı?
            Bir diğer güldüğüm hadise ise CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce seçimlerden önce, 'Ak Parti yüzde 49 oy alsın siyaseti bırakır tavuk beslerim' demiş. Atalarımız boşuna dememiş 'Büyük lokma ye ama büyük konuşma' diye. Bekleyip göreceğiz bakalım tavuk besleyecek mi? Hiç sanmıyorum ama neyse'
            HÜLASA: Seçim sonuçlarının vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin. Bizleri ayrılıktan, nifaktan ve terör belasından korusun. Hakkımızda hayırlı olana nasip etsin.
            

Bu yazı 3737 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum