Haftanın Yazısı

Haftanın Yazısı

gordesgazetesi@gmail.com

Kaşıkçı'nın Zeka Küpü Çocukları

22 Şubat 2016 - 01:20

Çomaklı dağının heybetine sığınarak, sırt vermiş yerleşmiştir. Dağın heybetine güveninden olmalı, Gördes şehrine tepeden nazar etmektedir.
            Ahalisinin cümlesi Türkmen'dir. Hayat onların kaderini, Çomaklı ile kaim kılmıştır. Bu yüzden heybetli dağın dört bir tarafını, arşınlamak zorunda kalmışlardır.
            Coğrafyanın zor şartlarıyla mücadele etmeyi öğrenmişler, böylece geçim kaygısına düşmüşlerdir. Hayvancılık onlar için olmazsa olmazdır. Birde tütüncülük başlıca geçim kaynağıdır.
            Maişet kaygısından olmalı; dağda gezdiklerinden iz öğrenmişler, darda kaldıklarında hız öğrenmişlerdir. Bu yüzden insanı sırım gibidir. Çomaklının çehresi, yüzlerine yansımıştır sanki. İlk bakışta soğuk ve sert gibi bir izlenim bırakırlar.
            Ancak o yüz ifadesinin gerisinde, olabildiğince mert ve delikanlı ruhlarını hemen fark edersiniz. Olgunlukları, ağırbaşlılıkları ve dürüstlükleriyle daima dikkat çekerler.
            Çalışkandırlar. Zor şartlarda kazandıkları içindir ki alışverişleri de serttir.
            Halıcılığın Gördes'te revaçta olduğu yıllarda, piyasaya önemli isimler sürmeyi başarmışlardır. Mazide pek çok Kaşıkçılı halı tüccarı, başarılarıyla önemli bir miras bırakmıştır.
            Son yıllarda Kaşıkçı köyü, zekâ küpü çocuklarıyla dikkat çekiyor. Geriye dönük 10 yılın bakiyesinde, Kaşıkçılı çocuklar muazzam bir başarıya imza atmanın keyfini yaşıyor.
            Ben onlara 90 kuşağının çocukları olarak bakıyorum. O başarı hikâyesini herkese takdim etmek için, bir haftadır araştırıyoruz.
            Kısacası, şu anda Kaşıkçı köyünde doğup büyüyen, öğretim kademelerini başarıyla geçen 22 çocuğumuz, Türkiye'nin saygın üniversitelerinin itibarlı fakültelerinde öğrenim görüyor.
            Geçen yıl Ayhan Urhan, Tıp Fakültesini bitirip çığır açmış. Şu anda üç çocuğumuz Tıp fakültelerinde okuyor. 600 nüfuslu bir köyden, 4 tıp öğrencisinin çıkması ne demektir. Bunun takdirini sizlere bırakıyorum.
            Diğerlerini sayfa haberlerimizde bulacaksınız. Burada tekrara gerek görmüyorum.
            Ancak bir konuya herkesin dikkatini çekmek istiyorum. Kaşıkçı insanı, zor kazanıyor. Bu çocukları da çok zor şartlar altında okutuyor. Böylesi devasa bir başarı hikâyesine, kimsenin kayıtsız kalmaması lazım.
            Çomaklı'nın bağrında nazenin gibi asılı duran Kaşıkçı'ya selam olsun..
            Mert, yağız, dürüst insanlarına selam olsun.
            Lokmasından fedakarlık yaparak, Tıp Fakültelerinde çocuklarını okutmaya çalışan babalara, annelere selam olsun..
            Her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir başarı hikayesi yazdıkları için, Kaşıkçı'nın çocuklarına selam olsun''
Ahmet İNCE

Bu yazı 1204 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum