Gördes Sıcağında Yumurta Pişirdik (Video Haber)

Kavurucu sıcaklardan nasibini alan Gördes'te, tavayı asfalta koyduk ve bakın ne oldu..

Reklam
Gördes Sıcağında Yumurta Pişirdik (Video Haber)
30 Temmuz 2015 - 16:56
Reklam
            Tarih 30 Temmuz 2015. Saat 13.30 ve çarşı merkezinde kahveci Murat Hızlı'nın mekânının önündeyiz. Hava sıcaklığı 40 derece. Ülke genelindeki sıcak hava dalgası, Gördes'i de kavuruyor.
            İlçemizde bugüne kadar görülmeyen hava sıcaklığı, herkesi etkiliyor. Gazetemiz yazı işleri müdürü Ahmet İnce, bu sıcakta yumurta pişirilebileceğini göstermek için bir uygulama yaptı.
            Yumurta tavası önce asfaltın üzerine kondu. 10 dakikada tamamen ısınan tavaya, bir parça tereyağı ilave edildi. 5 dakika içerisinde de yağ kızardı ve ardından 1 adet yumurta çakıldı.
            10 dakika içerisinde pişen yumurta, ikrama hazır hale geldi. Uygulamayı yapan Ahmet İnce, Kemal Kulak ve kahveci Murat Hızlı asfaltta pişen yumurtayı afiyetle yedi.
            Yoldan geçenler, uygulamayı görünce hayretlerini gizleyemedi. Bu arada yolda seyir halinde olan sürücüler araçlarını durdurarak, ne oluyor orada demekten kendilerini alamadı.
            İlçemizde hafta içinde devam eden ve 38 ile 40 derece arasında seyreden sıcaklıklar, özellikle tarım kesimindeki faaliyetlere büyük sekte vuruyor.
Reklam
Bu haber 5287 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum