Sevgielim Yeni ve Kendi Yerinde

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yeni yeri için açılış töreni düzenlendi.

Reklam
Sevgielim Yeni ve Kendi Yerinde
25 Eylül 2019 - 17:54
Reklam
Engelli bireyler için hizmet veren Özel Sevgielim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yeni binası, düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Törene Kaymakam Bekir Abacı, Belediye başkanı Muhammet Akyol, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve velilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
            Sevgielim ilçemizde 2008 yılında faaliyete başladı. 2011'de Uygar Yabaş, Merkez'in kurucusu oldu. O günden bugüne, çalışmalarına devam etti. Kiralık binada faaliyet gösteren Merkez'in, daha sağlıklı hizmet verebilmesi ve kalıcı olabilmesi için ciddi bir yatırım gerekiyordu.
            Uygar Yabaş büyük bir fedakârlık göstererek, Merkez'in kendine ait olan modern bir okul binası inşa ettirdi. Atatürk mahallesindeki Sevgielim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, yeni ve kendine ait binasında açılış sonrası hizmete girdi.
            Bina mimarisi ve konforu, dış kompozisyonu ile dikkat çekiyor. Gördes'e yakıştı. Fiziki ve teknik imkânlarıyla en modern görüntüye sahip. Okulda müdürle birlikte eğitim ve idari kadro olarak 15 kişi görev yapıyor. Engelli bireyler için 5 ayrı bölümün faaliyet gösterdiği Merkez, bölgenin en cazip okulu haline gelmiş.
            TÖRENDEN NOTLAR:
            Uygar Yabaş'ın bu yatırımı, her türlü takdire değer. İşin maddi tarafı hiç bir şey. Manevi boyutu ise ölçülemeyecek derecede.
            Törende engelli bireylerin aileleri konuşma yaptı. Bireyler şiirler okudu. Büyük bir duygu sağanağı yaşandı. Bazılarının gözyaşları yanaklarına düştü.
            Gördes halkı törene müthiş ilgi gösterdi. Bu bir duyarlılık ve karakter gösterisiydi.
            Kaymakam Abacı ve Belediye Başkanı Akyol yaptıkları konuşmalarda, yatırımın önemine ve engelli bireylerin gerçeğine vurgu yaptılar.
            Törendeki tertip ve organizasyon dikkat çekti. Misafirlere pilav ayran ve aşure ikramında bulunuldu. Coşku ve duygusallığın bir arada yaşandığı tören yeri, adeta bir düğün evi gibiydi.
            Törenin ardından dualar yapıldı ve açılış kurdelesi Kaymakam Abacı ve Belediye başkanı Akyol tarafından kesildi..





Reklam
Reklam
Bu haber 5737 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum