Fiziği Burçin Hoca Sevdirecek

Prof. Dr. Burçin Ünlü'nün ekibi gençlerin dikkatini Fizik bölümüne çekiyor.

Reklam
Fiziği Burçin Hoca Sevdirecek
14 Ağustos 2017 - 16:00
Reklam
Onu geçen yıl, yine bu sayfalarda 'Kanserin Sesini Duyan Adam' başlıklı haberden tanımıştınız. Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümü öğretim üyesi, Prof. Dr. Mehmet Burçin Ünlü'den bahsediyoruz.
            O, Gördes topraklarından yetişen bir ilim adamı. Bir zamanların Gördes Noter'i Kadir Ünlü ile eşi Avukat Ülkü Ünlü'nün oğlu. Av. Cenap Güven- İnsel Güven çiftinin de damadı.
            Prof. Dr. Burçin Ünlü; kanserin sesini duyan mikroskop geliştirerek, bilim dünyasında büyük ses getirmişti. Kendisiyle gurur duyduğumuz Burçin hoca, çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor.
            Boğaziçi Fizik bölümünden 4 hoca; Prof. Dr. Erkcan Özcan, Doç. Dr. İbrahim Semiz, Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Prof. Dr. Mehmet Burçin Ünlü bir araya gelerek medya sayfası açtı.
            'Boğaziçi Fizik Dörtlüsü' adını verdikleri hesapta fizik ve bilimi toplumla buluşturmayı amaçlayan akademisyenler; Facebook sayfasında bilim dünyasındaki gelişmeleri, ilgi çekici haberleri ve makaleleri yayınlıyor.
            Bilimsel gelişmeleri ve fizik bilimini anlaşılabilir ve geniş kitlelerle paylaşabilmek için bu sayfayı açtıklarını söyleyen hemşerimiz Prof. Dr. Burçin Ünlü şunları söyledi:
            'Bu gibi çalışmalar; hem fiziğe ve hem bilimin diğer dallarına olan ilgiyi arttıracaktır. Türkiye'nin neredeyse üçte biri çocuklardan oluşuyor. Bunların önemli bir bölümü temel bilimlere ilgi duyuyor. Bu sayede çocuklara erişiyoruz. Takipçilerimiz arasında 10–12 yaşlarında çocuklar var…'
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3251 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum