Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yaralı Şahin'i Jandarma Kurtardı

Jandarmanın devriye görevinde farkettiği kızıl şahin yetkililere teslim edildi.

Reklam
Yaralı Şahin'i Jandarma Kurtardı
08 Ocak 2016 - 16:18
Reklam
Reklam
Türüne ender rastlanan Kızıl Şahin'in hayatını, Gördes Trafik Jandarma timleri kurtardı. Bu ilginç olay, öğleden sonra Gördes-Güneşli yolu üzerinde meydana geldi.
            Olay saatinde yolun Salur kesiminde, trafik denetimi yapan Jandarma Timi, civardaki başıboş köpeklerin bir yere doğru üşüştüklerini fark etti. Bunun üzerine, bu sıra dışı olayın yaşandığı yere koşan ekip, gördükleri karşısında şaşkına döndü.
            Çünkü çok sayıda köpek, yaralı bir Şahin'i parçalamaya çalışıyordu. Şahin yaralıydı ve köpeklerin hışmına uğruyordu. Durumun vahametini gören Jandarma timi,  köpekleri zorda olsa olay yerinden uzaklaştırmayı başardı.
            Şahin kanatlarından yaralıydı. Onu hemen araca atıp İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne getirdiler. Burada herkesin ilgi odağı olan Şahin'e, ilk müdahaleyi veterinerler yaptı.
            Jandarmanın dikkati ve veterinerlerin müdahalesiyle hayata döndürülen Şahin, daha sonra Gördes Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edildi.
            Yetkililer ırkının ender bir türü olan bu Kızıl Şahin'in, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teslim edileceğini ve tamamen iyileştikten sonra doğaya bırakılacağını ifade etti.
Fotoğraflar: Recep ŞENER

Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3408 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum