Ticaret Odasından Girişimcilik Eğitimi

İş-Kur ile ortaklaşa düzenlenen eğitime 25 kursiyer kabul edildi.

Reklam
Ticaret Odasından Girişimcilik Eğitimi
01 Şubat 2016 - 18:09
Gördes Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, ‘uygulamalı girişimcilik kursuna' yoğun ilgi gösterildi. Bir iş kurmak ve çalışmak isteyen girişimcilere, devlet hibe desteği veriyor.
            Bunun için girişimcilerin belli bir eğitimden geçmesi ve bunu belgelemeleri gerekiyor. İlçemizde Gördes Ticaret ve Sanayi Odası, bu çerçevede girişimcilere önemli bir imkân sundu.
            İş Kur ortaklığı ile düzenlenen ‘uygulamalı girişimcilik eğitimine', toplam 117 kişi müracaatta bulundu. Yapılan mülakat sonrası, 25 kişi kursa katılmaya hak kazandı. Toplam 9 gün sürecek olan eğitim kursları, hafta içerisinde başladı.
            Gördes Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki kursta, öğretici Utku Yılmazerin derslerini kursiyerler büyük bir dikkatle dinliyor. 14'ü bayan 11'i erkek olan kursiyerlere günde 5 saat üzerinden ders veriliyor.
            Eğitim süresince, iş kurmak için proje yapmayı da öğrenecek olan kursiyerler, kurs sonunda sertifika sahibi olacaklar.
            İş kurmak isteyen bu kursiyerler, proje geliştirip KOSGEB'e müracaat edebilecekler. Eğer projeleri kabul görürse, kuracakları iş için 30 ile 50 bin lira arasında değişen hibe kredi kullanma imkânına sahip olacaklar.
Reklam
Reklam
Bu haber 2375 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum