Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarihi Yürüyüşten Notlar!

Kuşadası-Gördes arasında tarihi bir yürüyüşe imza atan Uysal Başar ve Alişah Önal'ın başından bakın neler geçti..

Reklam
Tarihi Yürüyüşten Notlar!
21 Ağustos 2015 - 00:18
Reklam
Reklam
Kuşadası ile Gördes arasında kurulan dostluk köprüsünü, tarihi bir yürüyüşle pekiştiren Alişah Önal ve Uysal Başar, ilçemizde günlerce konuşulacak şüphesiz.
            Bu tarihi yürüyüşün ayrıntılarını, sizlere aktarmak istiyoruz.
            Kuşadası'nda sohbet meclisinde yürüyüş iddiası ortaya atıldığında, ilginç vaatler ortaya kondu. Dostlardan birisi, 'Gördes'e 5 günde yayan yürüyün, 1 kuzu benden' dedi. Bir diğeri heyecanlandı, '1 kuzu da benden' dedi. Ortalık alevlenince, bir diğeri tamamen coştu, 'Gördes'e yayan 5 günde varın, 1 dana size helal olsun' vaadinde bulundu.
            Bu dost ve yaren gurubunda söz verildi mi, senetten ve çekten kudretlidir. Şimdi 2 kuzu ve 1 dana, yürüyüşçülere anasının ak sütü gibi helal oldu. Ama onlar bunu asla yalnız paylaşmayacak. Hangi dağda bilinmez, yarenler bir araya gelecek ve 2 kuzu ile 1 dana taam edilecek.
            Yolculuk esnasında yürüyüşçülere, Celal Başar aracıyla eskortluk yaptı. Yürüyüşçülerimiz geceleri kamp kurarak yemeklerin kendi pişirdi.
            Yolculukta ilginç olaylar yaşadılar.
            Ödemiş'te bir gece çadır kurdular. Uyumaları lazımdı biraz. Fakat bir mısır tarlasının yanına çadır kurmuşlardı. Ancak domuza karşı patlatılan tüp seslerinden ve sivrisineklerden sabaha kadar uyuyamadılar.
            Poyraz Damlarına geldiklerinde, hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Akşam saatlerinde, kurdukları çadıra jandarmalar baskın yaptı. Olayın esrarı sonra ortaya çıktı. Köylüler bunları İl Jandarma Alay Komutanlığına şikâyet etmiş.
            Kimlikleri güvenlik taramasından geçen yürüyüşçülerimiz, daha sonra çadırı sökmek ve bir başka yere kurmak zorunda kalmış.
             Alişah Önal ve Uysal Başar bu yürüyüş için; Osman Elbir, Ali Barış Gürbüz, İsmail Demir, Gürcan Demir, Mahmut Altın ve özellikle Celal Başar'a katkılarından dolayı teşekkür etti.
            Alişah Önal gazetemize yaptığı açıklamada; 'Bu yürüyüşü merhum Zeynep Demir ve aramızdan zamansız ayrılan dostumuz Tarık Tuga'ya armağan ediyorum' dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3180 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum