Kahveci Murat Kulak:"Çarşıda Gezen Köpek Aç Kalmaz"

Bu haftaki konuğumuz renkli kişiliği ile Kulak Kahvehanesinin sahibi Murat Kulak.

Reklam
Kahveci Murat Kulak:"Çarşıda Gezen Köpek Aç Kalmaz"
21 Ağustos 2015 - 20:06
Çarşının tam göbeğinde, üstelik köşede onun kahvehanesi. Hani Gördeslilerin meşhur deyimi vardır: Dükkân alacaksan köşe, odun alacaksan meşe, kız alacaksan Ayşe olsun.
            Onun talihi, köşede ve üstelik bir kahvehaneye sahip olması.
            Kahveciler halkın sırdaşıdır. Aynı zamanda, olup bitenden ilk önce haberdar olandır. Bu yüzden olmalı, kahveciler renkli ve farklı insanlardır.
            Eski Gördes'ten bugüne, bu renkliliği ve farklılığı devam ettirmişlerdir. Dövücünün Süleyman Ağadan Murat Kulak'a uzanan bir çizgidir bu.
            Kulak Kahvehanesinin sahibi Murat Kulak misafirimiz.
            Mizah, gırgır, hayatı tiye alma bu mekânda. Her an, her mevzuya hâkim olma gibi bir özelliği var. Öncelikli olarak Gördesli patatesçilerin istihbarat şefidir.
            Bu mekânın müdavimi olan, Gördes'in kendi çapında ağır topları vardır. Belli zamanlarda mutlaka buraya takılırlar. Kahvenin içi klimalıdır. Çayı dışarıda içersen bir fiyat, içeride içersen bir fiyattır meselaa!
            Kahvenin önünde yerlere izmarit, çöp vesaire atmak ve hele tükürmek kesinlikle yasaktır. Yarım saatte bir masalar silinir. Aksi davrananlara için, Murat Kulak hep aynı şekilde haykırır:
            'Eğitim şart!!'
            Çarşıda, üstelik merkezinde ve dahi köşesinde bu kahvehanenin sahibi Murat Kulakla hemdem olmak istiyorsanız, biliniz ki daima karnı açtır. Onun açlık meselesi, Gördes'in tarihi üçüncü büyük davasıdır.
            Neydi onlar derseniz?
            Süleyman Başar'ın (merhum, Kürekçili) tarla davası. Musa Kaval'ın (merhum) ev davası.
            Bu yüzden kahvehanenin müdavimleri, Murat'ın karnını doyurmalı ki muhabbete ortak olsun. Sabahları simit, poğaça, börek olur. Bazen öğlenleri kuru-pilav olur. Olmazsa işin haraptır.
            Nasıl olsa onun mekânın önünden geçersiniz.
            Bu mekânın müdavimleri kimdir diyeceksiniz. Mesela Ahmet İnce. Sabah ayrı bir güzellik, bazı günler ayrı bir güzellik yapar. Denebilir ki Ahmet İnce, sabahları çarşıda asla kendi başına kahvaltı yapamaz.
            Muammer Akgün, veteriner Mustafa Kerçek, patatesçilerin agası Ertuğrul Yılmaz, Çavuşoğlu İsmail, Macit Büke… ve ismini sayamadığımız diğerleri bu mükellefiyet ile yaşamaya mecburdur.
            Çok merak ediyorsanız, 17 Ağustos Pazartesi sabahı menüsünü verelim. Murat Kulak'ın tabiriyle kendisine kimler bakım yapmış?
            Ahmet İnce 3 simit, Muammer Akgün 3 simit, Sülünoğlu Salih 2 simit, Ar Isı sahibi Mehmet 3 kurabiye, yolculardan Reşat 4 simit.
            Murat Kulak tabii olarak şunu düstur edinmiş ve hiç dilinden düşürmüyor:
            ' Çarşıda gezen köpek hiç aç kalmazmış'
            Tarafımızdan da bu söz tasdik olunur…
            Bu muhabbetin iki hikayesi gündemdedir. Aga Ertuğrul Yılmaz'ın iddiası şudur: 'Murat, yavrum! seni beslemek 10 dana beslemeye bedeldir.'
            Ahmet İnce biraz daha farklı bir serzeniştedir: 'Madem bakımını ben yapıyorum, o zaman nüfus kaydını üzerime geçirelim..'
Reklam
Reklam
Bu haber 7590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum