KDV İndirimi Çiftçiye Yansımalı

Yem ve gübre fiyatlarındaki KDV indirimiyle, çiftçiler umutlu bir beklenti içerisine girdi.

Reklam
KDV İndirimi Çiftçiye Yansımalı
11 Ocak 2016 - 10:40
Reklam
Yeni yılda hükümetin, önemli icraatlarından biriside tarım sektöründe gerçekleşti. Yem ve gübrede KDV oranları %1'e düşürüldü. Basında yer alan haberlere göre, KDV indirim kararı 2 Ocak tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.
            Buna göre; yem için %8 olarak uygulanan KDV oranı ile gübrede %18 olarak uygulanan KDV oranı %1'e düşürüldü. Bu karar çiftçileri ve hayvan sahiplerini memnun etti. Tarım ve hayvancılık sektöründeki üreticiler, şimdi düşen KDV oranlarının kendilerine yansımasını bekliyor.
            İlgililer; KDV indiriminin, çiftçiler açısından girdi maliyetlerini en az %20 oranında düşürmeli diyor. Yapılan açıklamalarda, söz konusu KDV indirimi sayesinde gerek et ve gerekse tarım ürünlerinde %8 ile %15 arasında fiyatların düşmesinin beklendiği ifade ediliyor.
             Yem ve gübre fiyatlarındaki KDV indirimiyle, çiftçiler umutlu bir beklenti içerisine girdi. Çünkü indirimin, kendilerine yansımasını bekliyorlar. KDV indirimindeki farkın, tüccar ve sanayici elinde kalmasından endişe duyuyorlar.
            Tarım ve hayvancılığın önde gelen isimleri, KDV indiriminin fiyatlara yansımasını yanında, üretim aratışını da beraberinde getireceğini savunuyor…
Reklam
Reklam
Bu haber 8697 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum