Fen Lisesi İçin Olur Çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı, Dershane yetkililerinin talebine ‘olur’ cevabı verdi.

Reklam
Fen Lisesi İçin Olur Çıktı
25 Mayıs 2015 - 16:00
Reklam
Hedef Dershanesinin, Gördes'e Fen Lisesi açmak için başlattığı çalışmalardan olumlu sonuç çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, Dershane yetkililerinin talebine ‘olur' cevabı verdi. Haberin duyulması, ilçemiz eğitim camiasında büyük heyecan yarattı.
            Gelişmelerin seyri şöyle işledi:
            Dershanelerin kapatılıp, özel eğitim kurumlarına dönüşmesi için tanınan süre, bu yıl sona eriyor. Gördes Hedef Dershanesi bu çerçevede, Özel Fen Lisesi açabilmek için; gerekli teknik ve resmi evraklarını tamamlayarak, Bakanlığa geçtiğimiz günlerde müracaatta bulunmuştu.
            Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Okulları Genel Müdürlüğü, Hedef Dershanesinin talebini yerinde buldu. Bakanlık 8 Nisan–2015 tarihli olur yazısıyla, Gördes'e Fen Lisesi açılmasına ‘olur' onayı verdi.
            Bundan sonra ne olacak?
            Yönetmelik gereği Hedef Dershanesi, mevcut binasında 4 yıl süreyle Temel Lise olarak eğitim ve öğretim verecek. Devlet Özel Lisede eğitim görecek olan öğrencilere, öğrenci başına 3 bin lira katkı sağlayacak.
            4 Yılın sonunda Hedef Dershanesi yetkilileri, Fen Lisesi binasını ve pansiyonunu inşa etmiş olacak. Temel Lise böylece, 4 yıl sonra Gördes Özel Fen Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam edecek.
            Dershane yetkilisi Mesut Efe, gelişmelerle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
            'Son derece sevinçliyiz. Etüt Eğitim Merkezi ile başladığımız serüvende, artık rüyalarımızı süsleyen Fen Lisesi gerçeğine ulaştık. Bugüne kadar Gördes'ten dışarıya beyin göçü vardı. Çocuklarımız elbette daha fazlasını istiyor. Bu yüzden Gördes, YGS'de geçen yıl Manisa sonuncusu oldu.
             Temel Lise ve sonrasında Fen Lisesi ile Gördesli çocukların dışarıya gitmesine gerek kalmayacak. Eğitimci kadromuz hazır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada iddialıyız ve kendimize güveniyoruz.'
Reklam
Reklam
Bu haber 5512 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum