Trafiğin Kara Noktasına Dikkat!!

Sanayi Kavşağında bir haftada iki kaza meydana gelmesi dikkatleri buraya çevirdi.

Reklam
Trafiğin Kara Noktasına Dikkat!!
19 Ekim 2015 - 15:22
Reklam
Aynı yolun aynı kavşağında, bir hafta içerisinde iki trafik kazasının meydana gelmesi, dikkatleri bu ‘kara noktaya' çevirdi. Önceki zamanlarda meydana gelen kazaları da hesaba katarsak, bu kara nokta olası kara haberlerin habercisi bir görüntü veriyor.
            Evet; sanayi kavşağından bahsediyoruz. Bir hafta içerisinde iki trafik kazası meydana geldi bu kavşakta. Her iki kazada da şans eseri ölen olmadı. 3 kişi hafif sayılabilecek yaralarla kurtuldu.
            Ancak bu kavşak, pek çok olumsuz özelliği bakımından, adeta mayınlı bir alan gibi duruyor.
            Öncelikle yolun kavşak oluşan kısmı, son derece uygunsuz. Gördes istikametine gelinirken, bir tepe üstü var ve akabinde kavşak başlıyor. Gördes'ten gelişlerde ve Gördes'e gidişlerde sanayi sitesine girmek isteyenler büyük tehlike yaşıyor.
            Günde yüzlerce motorlu vasıta, sanayi sitesine giriş çıkış yapıyor. Gördes-Salihli yolunun trafik yoğunluğunu da hesaba katarsak, tehlikenin boyutu ortaya çıkıyor.
            Bugüne kadar yaşanan kazalarda, birinci derecede sürücülerin hata ve kusurları var. Tedbirsizlik ve kuralsızlık sürücülerin artık temel meziyeti. Onları eğitmek artık çok zor.
            Fakat idari birimler, bu duruma el koymak zorunda. Kavşağın ve yolun fiziki yapısı değiştirilemeyeceğine göre, buraya mutlaka trafik lambalarının konulması gerekiyor. Bu sayede sürücülerin kuralsızlığının önüne geçmek mümkün olur.
            Gördes trafiğinin kara noktası, mayınlı arazi gibi. Son trafik kazaları bunu bir kez daha gösterdi. Kavşağa trafik lambalarının konması, yaşanacak pek çok felaketi önleyecektir.
Reklam
Reklam
Bu haber 2790 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum