Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kalemoğlunu Dolu Vurdu

Mahalledeki kiraz bahçeleri ve tütün tarlaları büyük hasar gördü.

Reklam
Kalemoğlunu Dolu Vurdu
04 Haziran 2017 - 19:44
Reklam
Reklam
Mayıs sonu Haziran başı derken, sıra dışı bir yaz yaşıyoruz. İki haftadır aralıklarla yağan yağmur, havanın serinlemesine de yol açtı. Yağışlar tarımı olumsuz yönde etkilemeye başladı.
            Bu arada bazı bölgelerdeki dolu yağışı, önemli hasar meydana getiriyor. Kalemoğlu mahallesinde meydana gelen dolu yağışı, ekili alanları ve meyve ağaçlarını adeta çırptı bitirdi.
            İkindi vakti saatlerinde yağmurla başlayan yağış, daha sonra doluya döndü. Toplam yarım saat süren yağış sonrası; yöredeki kirazlar yere serildi. Dalda kalanlar ise ağır hasarlı.
            Mahalle halkını şaşkına çeviren bu afat, ekili alanları da berbat etti. Özellikle tütün tarlaları tamamen düzlenmiş durumda. Yağmurla gelen milleme ve dolu tahribatı, Kalemoğlundaki tütün ekimini sıfırlamış gibi.
            Çünkü tütün fidanı ocakları da bu afetten nasibini almış. Mahalle halkı yeniden tütün dikecek fakat bu defa fidan bulamayacak.
            Kalemoğlunda herkes büyük şaşkınlık ve mağduriyet yaşıyor. Böyle bir şey görmedik diyen yöre sakinleri; 'Hayatımızda ilk defa köy kahvesini sel bastı. Kalemoğlunda böyle bir şey olur mu? Oldu işte..' diyerek, yaşadıkları felaketi anlatmaya çalıştılar.








Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 8047 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum