Tırtıl Tozuyla Baş Edilmiyor

Orman bölgesindeki köylüler isyanda.

Reklam
Tırtıl Tozuyla Baş Edilmiyor
18 Nisan 2016 - 00:20
Çam ağaçlarının en büyük düşmanı tırtıl zararlısı. Yapılan tüm mücadeleye adeta meydan okuyan tırtıl zararlısı, bugünlerde insan sağlığını tehdit etmeye başladı. Ormanlık bölgelerde yaşayan ahali, tırtıl tozuyla baş edemez hale geldi.
            Bu yıl, geçmiş yıllara göre tırtıl zararı ürkütücü boyutlarda. Geniş ormanlık bölgelerde ağaçlar, bu zararlının kurbanı oldu. Yetmedi bu defa yaydıkları tozla, insanları ve özellikle sürüleri tehdit eder hale geldi.
            Tırtıl tozu hızla yayılarak insanların derilerine yapışıyor ve tahriş edici yara yapıyor. Orman bölgelerindeki köylülerimiz bıktık diyor, başka bir şey demiyor.
            Tırtılla Mücadelede Gördes Orman yok edici böcekleri kullanıyor. Güneşlideki laboratuarda üretilen bu böcekler, ormanlık alana salınıyor. Bu yıl 30 bin böcek üretildi. Buna rağmen tırtılla mücadelede istenen sonuç alınamadı.
            Karaağaç köyünde bazı keçilerin gözü bu tırtıl tozu yüzünden kör oldu. Sürü sahipleri bir yandan kendi sağlıklarını düşünürken, bir yandan hayvanlarını nasıl koruyabileceklerini araştırmaya başladı.
Reklam
Reklam
Bu haber 2335 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum