Patateste Hasat Umutlu Başladı

İlçemizde bu yıl yaklaşık 1000 dönüm civarında patates ekimi yapıldığı tahmin ediliyor.

Reklam
Patateste Hasat Umutlu Başladı
06 Temmuz 2015 - 18:22
Patates hasadı bu yıl erken başladı. İlk ürün hafta içerisinde kazılarak piyasaya çıkarıldı. Önceki yıllara göre erken kabul edilen hasat, üreticinin yüzünü güldürdü. Hafta içerisindeki kazımlarda, dönüme 3,5 ile 4 ton arasında rekolte elde edildi.
            Üretim sezonu boyunca, Gördesli üreticiler kaygıyı ve umudu bir arada yaşadı. Çünkü patates piyasası, son derece inişli çıkışlı bir seyir takip etti. Haziran ayının devamlı yağışlı geçmesi, ürün kalitesi üzerinde ters etki yapar mı düşüncesiyle, devamlı kafaları kurcaladı.
            Ancak kazımlar başlayınca, kaygılar umuda dönüştü. Ürün hem kaliteli ve hem verimli bir sonuç verdi. Geçtiğimiz hafta tüccar ilçemizde kısmi alımlarda bulundu. Dönümü 2500TL ile 2900TL arasında değişen satışlar gerçekleşti.
            Buna karşın yüksek üretim yapan üreticiler, henüz ürününü satmadı ve beklemeye geçti. Piyasadaki ilk fiyatlar üretici tarafından olumlu karşılandı. Patates hasadının Temmuz ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.
            İlçemizde bu yıl yaklaşık 1000 dönüm civarında patates ekimi yapıldığı tahmin ediliyor. Yıllık üretimin ise 3500 ton ile 4000 ton arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2626 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum