Muhtarlar Sorunlarını Konuştu

Gördes Muhtarlar Derneğinin düzenlediği toplantıda, muhtarlar bir araya geldi.

Reklam
Muhtarlar Sorunlarını Konuştu
26 Şubat 2016 - 13:58
Reklam
Gördes Muhtarlar Derneğinin düzenlediği değerlendirme toplantısı, hafta başında Belediye Kültür Sarayı Konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Dernek Başkanı Kerim ÇAKIR, Manisa Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Ömer DURAN, Gördes Belediyesini temsilen muhtarlardan sorumlu Zabıta Mustafa GÜVEN, merkez ve kırsal mahalle muhtarları ve vatandaşlarımız katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Kerim Çakır, muhtarların yaşadığı bazı sıkıntıları dile getirdi. Çakır yaptığı açıklamada; 'Muhtarların sadece maaşları konuşuluyor ama sosyal güvencelerinin olmadığı konuşulmuyor' dedi. Sosyal Güvenlik ödemesini kendi ceplerinden yaptıklarını belirten Çakır, ayrıca muhtarlıklar için ofis temin edilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut işyerinden muhtarlık yapanların durumu idare ettiğini, ancak kendi başına bir muhtarlık ofisinin ciddi maddi yük oluşturduğunun altını çizdi. Dernek olarak muhtarlarla her zaman işbirliği ve dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladı.
Muhtarlara kısa bir konuşma yapan Ömer Duran, Büyükşehir'in özellikle kırsal mahallelere yönelik uyguladığı projeler hakkında bilgi verdi.
Mahalle muhtarları merak ettikleri konular hakkında yetkililere soru sorma imkanı buldu. Muhtarlar Derneği koordinasyonu sağlamak adına belirli aralıklarla bu toplantılarını sürdürecek.
Reklam
Reklam
Bu haber 4627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum