Çay Ocağı Değil Botanik Bahçesi

Halit Bektaş'ın Sanayi Sitesindeki çay ocağı farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Reklam
Çay Ocağı Değil Botanik Bahçesi
11 Eylül 2015 - 09:56
Reklam
Sanayi Sitesinde mütevazı bir mekân orası. Köşede sıradan gibi gözüküyor ilk anda. Ancak içeriye doğru hareketlendiğinizde, bambaşka bir tablo çıkıyor karşınıza. Burası bir çay ocağı mı yoksa botanik bahçesi mi diye ikilemde kalıyorsunuz.
            Kahveciliği bir sanat haline getirip, inatla tam 37 yıldır devam ettiren bir isim işletiyor orasını. Zevk ve estetik sahibi olduğunu, çay ocağı ile botanik bahçesini harmanlamasından fark ediyorsunuz.
            O mekânda yalnızca çay içmiyor müşterileri. Bir bardak çayın lezzetini, daracık alandaki çiçeklerin ve bitkilerin kokusuyla yudumluyor. Ağır ve zor işlerin temsilcileri olan sanayiciler, günün belli saatlerinde kendilerini dinlendiriyor bu mekânda.
            Halit Bektaş bu güzelliğin ve farklılığın mimarı. 37 yıllık meslek hayatında kalitenin, ciddiyetin, zevkin ve estetiğin numunesi olmuş hep Gördes'te. 10 yıllık belediye parkı işletmeciliğinde, verdiği hizmetin kalitesi hala halkımızın damaklarında saklı duruyor.
            Gün gelmiş, ayrılmak zorunda kalmış o mekândan. 5 yıldır sanayi çarşısında çay ocağı işletiyor. Merak, sevgi, estetikle yoğurduğu bu mütevazı mekânı botanik bahçesi haline getirmiş. Boş bidonlarda, saksılarda, duvar diplerinde yetiştirdiği sebzeler ve çiçekler insana ferahlık veriyor.
            Domateslerin kırmızılığında, çayın kırmızısı bir başka oluyor bu çay ocağında. Rengârenk çiçeklerlerin arasında çayınızı yudumlarken, bir daha istiyorsunuz.
            İşine saygısı, müşteriye saygısıyla yekpare olmuş. Tertemiz kıyafet ve günlük tıraşı ile hizmet vermeyi şiar edinmiş. Çarşı merkezinden insanlar geliyor Sanayi çarşısına. Halit Bektaş'ın botanik bahçesinde huzur buluyor, çay içmenin keyfini yaşıyor.
             Çayın kırmızısına, yeşilin ahengine meftun olanlara bizim de bir tavsiyemiz var. Halit Bektaş'ın Botanik bahçesine gitmediyseniz, mutlaka en kısa zamanda uğrayın….
Reklam
Reklam
Bu haber 5022 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum