Fırıncıların Simit Rekabeti

Şu anda simidi 75 kuruşa satan da var, 50 kuruşa satan da...

Reklam
Fırıncıların Simit Rekabeti
17 Şubat 2016 - 10:58
Reklam
Simit üreten fırıncı esnafı, fiyatta anlaşamayınca rekabete başladı. Uzun zamandan beri tanesi 75 kuruş olan simit, bazı fırıncılar tarafından 1TL'ye satışa çıktı. Bu uygulamaya bazı fırıncılar uymayarak, 75 kuruştan devam etti.
            75 kuruş mu yoksa 1TL mi tartışması üzerinde devam eden gerginlik, anlaşmayla sonuçlanmayınca, bir firma fiyatı 50 kuruşa düşürdü. Şu anda simidi 75 kuruşa satan da var, 50 kuruşa satan da var.
            Yaklaşık 15 gün önce fırıncı esnafına simidin tanesi 85 kuruş olarak resmi tarife verildi. Bazı fırıncılar bunu uygulamayarak 75 kuruştan devam etti. Özellikle gece satılan simit için 1TL fiyat uygulanmasının ardından, gündüz saatlerinde de simidin fiyatı yine bazı fırıncılar tarafından 1TL'ye çıkarıldı.
            Bir kısmı 1TL'den simit satarken, bir kısmı 75 kuruşa devam etti. Kısa süre sonra 1TL'ye satan esnaf rekabete girişerek simidin fiyatını 50 kuruşa indirdi.
            Bakalım bu rekabet ne kadar devam edecek. Bir tarafta simidi 50 kuruşa satanlar, bir tarafta 75 kuruştan devam edenler.. Neticede rekabet tüketiciye yarıyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2681 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum