Evciler'de Seçimi Enver Akça Kazandı

395 geçerli oyun 191’ini alan Enver Akça seçimin galibi oldu.

Reklam
Evciler'de Seçimi Enver Akça Kazandı
31 Ekim 2014 - 16:29
Reklam
Evciler Mahallesinde yapılan muhtarlık seçimini Enver AKÇA kazandı. 3 adayın kıyasıya yarıştığı seçim, siyasilerin de yoğun ilgisine sahne oldu. 407 seçmenin oy kullandığı seçimde; 395 geçerli oyun 191'ini alan Enver Akça seçimin galibi oldu. Diğer adaylar; Mehmet Ali Kürtün 152 ve Halil Gündaş 52 oy aldı.
            Evcilerdeki seçimin ayrı bir önemi vardı. 1969 yılında Evciler köyü, Güneşlinin belediye olabilmesi için, beldeye bağlanmıştı. Yaklaşık 45 yıl Güneşli beldesinin bir mahallesi olarak kaldı.
            2014 mahalli seçimleri öncesi belde belediyeler kapatılmış, Manisa Büyükşehir haline gelmişti. Belde statüsünü kaybeden Güneşli, Gördes'e bağlı bir mahalle haline gelince, Evciler halkı haklı bir arayışa girdi. Bağımsız köy ya da mahalle olmak için talepte bulundu.
            Resmi işlemler tamamlandıktan sonra, Evciler'in bağımsız bir mahalle olmasına karar verildi. 8 Mart 2015 tarihinde muhtarlık seçimi yapılması uygun görüldü.
            Seçimler Evcilerde gerçekten çekişmeye ve büyük heyecana sahne oldu. 3 aday kıyasıya yarıştı ve seçimin galibi, en yakın rakibine 39 oy fark atan Enver Akça oldu.
Reklam
Reklam
Bu haber 7268 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum