Emekliye 2 Müjdeli Haber

Emekli olup, ticari faaliyette bulunanların maaşlarından kesilen güvenlik destek primi kaldırılacak.

Reklam
Emekliye 2 Müjdeli Haber
31 Ağustos 2015 - 11:53
Reklam
Hükümet milyonlarca emekliyi ilgilendiren 2 konuda çalışma başlattı. Çalışma Bakanlığı tarafından Sosyal Güvenlik alanında 10 başlık altında sürdürülen çalışmalarda, özellikle 2 önemli konu milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor.
            Bunlardan birisi, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak zammı konusu. Daha önce 2000 yılı öncesinde emekli olanlara intibak zammı verilmişti. Bunun üzerine 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak zammını alabilmek için harekete geçmişti.
            Emekli Dernekleri, emeklilerin bu talebini yargıya taşımıştı. Dava şu anda, Yargıtay safhasında devam ediyor. Gelişmeler karşısında harekete geçen Çalışma Bakanlığı, 2000 yılı ve sonrasındaki emeklilerin, intibak zammından faydalanması için hemen çalışma başlattı.
            Emeklileri ilgilendiren ikinci konu ise Güvenlik Destek Primiyle ilgili. Bugüne kadar; emekli olup, ticari faaliyette bulunanların maaşlarından güvenlik destek primi kesiliyordu. %15 olan kesinti, geçtiğimiz aylarda %10 rakamına çekilmişti. Çalışma Bakanlığı, şimdi bu kesintinin tamamının kaldırılması için çalışmalarına hız verdi.
            Çalışan emeklilerden destek priminin kaldırılmasıyla ilgili yürütülen çalışmalarda, Avrupa örneği dikkate alınıyor. Bugün Almanya, Finlandiya gibi ülkelerde çalışan emeklilerin maaşından herhangi bir kesinti yapılmıyor.
            Milyonları ilgilendiren bu iki konudaki çalışmalar tamamlandıktan sonra, Ekonomi Koordinasyon Kurulunun değerlendirmesine sevk edilecek.
Reklam
Reklam
Bu haber 2215 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum