El Clasiconun Galibi Gördes Belediyespor

Gördes Derbisini 3-1'lik skorla Belediyespor kazandı.

Reklam
El Clasiconun Galibi Gördes Belediyespor
30 Kasım 2015 - 23:21
Reklam
Manisa 1.Amatör Küme B Grubu 6. Hafta mücadelesinde ilçemizin iki temsilcisi Gördes Belediyespor ve Gördes Güneşlispor, Şehir Stadyumunda karşı karşıya geldi. Gördesli futbolseverlerin el clasico olarak adlandırdığı derbi mücadelesi büyük çekişmeye sahne olurken, karşılaşmayı Gördes Belediyespor 3-1 kazandı.
Mücadeleyi Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve kulüp yöneticileri tribünden takip ederken, havanın yağışlı olmasına rağmen sporseverler maça yoğun ilgi gösterdi.
Maçın ilk dakikalarında Güneşlispor daha atak bir görüntü çizdi. Ferdi Bektaş'ın dönen topu akılcı vuruşuyla gole çevirmesiyle Güneşli 13. Dakikada 1-0 öne geçti. Golün ardından maçın temposu daha da yükseldi. 21.dakikada Ahmet Aykanat'ın şık golüyle durum eşitlendi. Beraberlik golüyle birlikte Belediyespor rakip üzerinde baskı kurmaya başladı ve 35. Dakikada kaleciyi önde yakalayan Emir Sert'in uzaktan vuruşu ile durum 2-1 oldu.
İkinci yarıda takımlar daha geniş alan bulmaya başladı. Yağışın da etkisiyle top kontrolünde zaman zaman sorun yaşayan Gördes temsilcileri rakiplere bol pozisyon vermeye başladı. Maçın kırılma anı, Güneşlispordan Ferdi'nin penaltıyı kaçırması oldu. Belediyespor kalecisi Mehmet gole izin vermedi.
Güneşlispor rakip kalede baskısını arttırmaya devam ettiği anlarda Belediyespordan Fatih Çiniz ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Güneşlispor bu avantajı lehine çeviremedi ve son dakikalarda 3. golü kalesinde gördü. Derbide ikinci golünü atan Ahmet Aykanat yıldızlaştı.
Her iki ekibinde centilmence büyük mücadele sergilediği Gördes derbisi bu skorla tamamlandı. Puanını 12'ye yükselten Gördes Belediyespor averajla ikinci sıraya yerleşti.
Reklam
Reklam
Bu haber 3646 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum