Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehirden İmarla İlgili Bilgilendirme

17 İlçenin İmar Müdürlerine bilgilendirme yapıldı.

Reklam
Büyükşehirden İmarla İlgili Bilgilendirme
02 Nisan 2016 - 14:28
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Ocak 2016 tarihinde aldığı 'Manisa ilinde, köylerden mahalleye dönüşen alanlarda uygulanacak usul ve esaslar' kararıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıya İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, şube müdürleri, belediye yetkilileri ve personeller katıldı.
6360 sayılı kanun ile Büyükşehir olan Manisa'nın, köylerden mahalleye dönüşen alanlarda ruhsatlandırma işlemleri ile ilgili farklı uygulamalar yapıldığını tespit eden İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı konu ile ilgili başlatmış olduğu çalışmayı tamamlayarak, Büyükşehir Belediyesi Meclisince uygulamaya yönelik karar aldırmıştı.
17 İlçe Belediyesinin İmar Müdürleri Katıldı
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu 'Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin, 12 Ocak 2016 tarih ve 13 sayılı Meclis Kararı ile ‘Manisa İlinde, Köylerden Mahalleye Dönüşen alanlarda uygulanacak Usul ve Esaslar' belirlenmişti. Tüm ilçelerde aynı şekilde uygulama sağlamak adına 17 ilçe belediyesinin imar işleri müdürleri ve personelinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Alınan kararın uygulamasına yönelik sunumlar yaparak gereken bilgilendirmeyi yaptık'  dedi.
Büyükşehir, İlçe Belediyelerinin Yanında
Toplantıda ayrıca, ilçe belediyelerinin uygulama sırasında yaşadıkları sorunların da konuşulduğunu belirten Köroğlu, 'Sorunlara çözüm için fikir alışverişlerinde bulunduk. İlçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarındayız. Tüm ilçelerimizde aynı şekilde imar uygulaması yapılması için çalışıyoruz.' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1922 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum