Zamansız Soğuklar Tarımı Vurdu

Başta bağcılık olmak üzere, tüm meyve türlerinde don vurgunu var.

Reklam
Zamansız Soğuklar Tarımı Vurdu
06 Mayıs 2015 - 16:49
Reklam
Hemen herkesin ortak görüşü şu: Ömrümde böyle bir Nisan ayı görmedim. Bu yılın Nisan ayı, gerçekten iliklerimizi titretti. Bahar yerine, adeta kara kış yaşadı ülkemiz. Bu durum, en çok tarım kesimini perişan etti.
            Ekili alanların yanı sıra, özellikle meyvecilik soğuklardan büyük darbe yedi. Sadece ilçemiz değil, Manisa genelinde Nisan soğuklarının yol açtığı, çok önemli zararlar meydana geldi.
            Başta bağcılık olmak üzere, tüm meyve türlerinde don vurgunu var. Üzümde daha şimdiden, en az %40 oranında rekolte kaybından söz ediliyor. Patates bölgelerinde yine hasardan bahsediliyor. Kirazdan karpuza kadar çok çeşit meyvede, sıkıntı söz konusu.
            Özellikle 21–25 Nisan tarihleri arasında gece 0 dereceye düşen sıcaklıklar, don olayına neden oldu. Yine aynı süre içerisinde, bazı bölgelerdeki kırağı yağışları ekin, haşhaş ve meyvelerde yanık meydana getirdi.
            Nisan hiç alışık olmadığımız bir yüzle karşımıza çıktı bu yıl. Yaptığı tahribatın sonucunu, önümüzdeki aylarda göreceğiz. Meyve ve sebze fiyatları bu yıl cep yakacak.
Reklam
Reklam
Bu haber 2932 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum