Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tunçay Kitap Kahvede Öğrencilerle Buluştu

Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor projesi faaliyetlerine devam ediyor.

Reklam
Tunçay Kitap Kahvede Öğrencilerle Buluştu
17 Mayıs 2019 - 16:15
Reklam
Reklam
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğü 'Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor' projesiyle ilgili etkinlikler devam ediyor.            Geçtiğimiz hafta proje merkezi olan kitap kahvede; eğitimci yazar Hüseyin Tunçay 'Bir Zamanlar Gördes'ten Şehrin Hazinelerine Kültürel Zenginliğimizin Gençlere Aktarılması' konulu bir seminer verdi.
Seminere, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Hasan Ertekin ve yönetim kurulu üyeleri, Hasan Türek Anadolu Lisesi ve Özel Hedef Koleji 5. sınıf öğrencileri ile Hedef Koleji müdürü Semra Güven, müdür yardımcısı Seyit Ali Özmen katıldı.
Hüseyin Tunçay; projeye adı verilen Gördesli Şehit Makbule hakkında bilgi vererek, İstiklâl Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıkları ve imkânsızlıklar içinde verilen mücadelede Türk kadınının yerini, azim ve kararlılığını anlattı.
Kültürel zenginliğimizin ve değerlerimizin genç kuşaklara aktarılmasında; aileye, okula ve öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyleyen Tunçay, bunun da ciddi bir eğitim anlayışı ile çocuklarımıza tarih ve coğrafya bilincinin verilmesi, millî kültür unsurlarımızın tanıtılması, Türkçe'nin doğru kullanılması ve edebî eserlerle kalıcı hale getirilmesinin gerektiğini ifade ederek örnekler verdi.
Dernek yönetim kurulu üyeleri öğrencilere, Gördesli Şehit Makbule'nin hayatını çizgi roman halinde anlatan kitaplardan hediye etti.
Seminer sonunda söz alan Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Hasan Ertekin, proje çalışmasına katkı veren yöneticilere ve öğrencilere teşekkür etti.  Konuşmacı Hüseyin Tunçay'a da çalışmalara verdiği destek dolayısıyla plâket verdi.


Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2821 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum