Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit Makbule'nin Mezarında Duygulu Anlar

Yüzlerce vatandaşımız Kocayayladaki anma programına katıldı.

Reklam
Şehit Makbule'nin Mezarında Duygulu Anlar
19 Mart 2016 - 14:11
Reklam
Reklam
Milli mücadelenin unutulmaz kahramanlarından Gördes kızı şehit Makbule, şahadetinin 94. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Kocayayladaki anma törenine, Gördes ve Sındırgı'dan yüzlerce insan katıldı.
            17 Mart günü iki ilçe genelinde hareketli saatler yaşandı. Dört bir taraftan yüzlerce insan, Kocayayla'ya doğru yola çıktı. Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Kasacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Gördes liselerinden ve Meslek Yüksekokulundan 50 öğrenci, kurum ve daire temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş gurubu Gördes adına tören alanında yerini aldı.
            Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesinden 50 öğrenci, civar köylerden yüzlerce vatandaş, Gördes gurubuyla Şehit Makbule'nin mezarı başında buluştu.
            Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören, din görevlilerinin okuduğu Kur'an tilaveti ile devam etti. Yapılan duaların ardından, Makbule'nin ruhuna fatihalar okundu. Öğrenciler şiirler okudu, konuşmalar yapıldı.
            Şahadetinin 94. yılında Makbule Hanım, torunları tarafından bir kez daha minnet ve şükranla yadedildi.









Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum