Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öğrencilerden Kalplere Dokunuş

İbn-i Sina MTAL'in projesi kan bağışına dikkat çekti.

Reklam
Öğrencilerden Kalplere Dokunuş
04 Mayıs 2019 - 15:38
Reklam
Reklam
Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin her yıl gerçekleştirdiği Kalplere Dokunuş & Manisa Sana Kanım Feda Projesi kapsamında etkinlikler yapıldı. 2015 yılından bu yana devam eden; Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gördes Belediyesi, Gördes Devlet Hastanesi, Gördes Toplum Sağlığı Merkezi ve daha birçok kuruluşun desteklediği proje bu yıl kan bağışı konusuna dikkat çekti.
Proje kapsamında Sevgi Yolunda açılan stantlarda kan, kök hücre ve organ bağışının önemiyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Okul öğrencilerinin görev aldığı bilgilendirme masasında el broşürleri dağıtıldı. Zararlı alışkanlıklarla mücadele, organ bağışı, kan bağışı ve kök hücre bağışı konusunda detaylar anlatıldı.
Tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümünün yanı sıra kan bağışları kabul edildi. Projenin en dikkat çeken yönü ise 18 yaşını yeni dolduran öğrencilerin bunu kan bağışı yaparak kutlaması oldu. İlk kez kan bağışı yapacak öğrenciler için pasta kesildi. Programa Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Coşkun Çelik, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kutlama pastasından protokole ikram edildi.
İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nahit Yıldız, ölümcül bir hastalık olan kan kanseri için, ilik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için kök hücre bağışlarının artması gerektiğini belirtti.








 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2080 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum