Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin Proje Başarısı

2 farklı projesi kabul gören okul, pek çok yeniliğe imza atacak.

Reklam
Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin Proje Başarısı
26 Ekim 2020 - 11:10
Reklam
Reklam
Zafer Kalkınma Ajansı, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP) kapsamında sunulan Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu 'Gördes MTAL Üretiyor Gelişiyor' projesi destek almaya hak kazandı. Proje TR33 (Manisa-Kütahya-Uşak-Afyon) bölgesinde hazırlanan 64 projeden 9. olarak büyük bir başarı elde etti. Gördes MTAL sayesinde ilçemiz Manisa'dan MEGDEP kapsamında proje desteği almaya hak kazanan 7 ilçeden biri oldu.
Projenin toplam bütçesi 359.108₺ olup, 317.000₺ Zafer Kalkınma Ajansından hibe alınacak. Projede Gördes Kaymakamlığı, META Madencilik, Gördes TSO ve Gördes İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iştirakçi konumunda bulunuyor. Bu kapsamda Kimya Teknolojileri Alanı için üretim altyapısı hazırlanacak, Mobilya Alanı için CNC Router Cihazı alınacak. Okulda bulunan Bilgisayar Laboratuvarı da yeni sistem bilgisayarlar ile yenilenecek. Ayrıca Proje ile birlikte bazı eğitici eğitimleri de gerçekleştirilecek.
Proje ile oluşturulan üretim altyapısı sayesinde, Okulda Döner Sermaye İşletmesi (DÖSE) kapsamında dezenfektan, sıvı temizlik malzemeleri ve farklı mobilya ürünlerinin üretimi yapılması planlanıyor. Gördes MTAL, Eğitim-Öğretim Faaliyetleri devam ederken hem öğrenecek, hem üretecek hem de Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak. Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun ÇELİK yaptığı açıklamada, 'Projenin kabul edilmesinden dolayı Gördes MTAL Müdürü Ufuk GÜLCAN ve projeyi hazırlayan Müdür Yardımcısı Ahmet AYKUR'u tebrik ediyorum, projenin ilçemize hayırlı olmasını dilerim.' dedi.
Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin katılmaya hak kazandığı ikinci proje 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'.
Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen bu yeni proje ile 1000 mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlanacak.
Proje kapsamında tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek ve isteyenlere yüzme öğretilecek. Okulların tamamı Anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eşleştirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacak.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 16470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum