Merhum Demirağ'a Büyük Vefa Örneği

Hacı Tevfik Demirağ anısına,yaptırdığı anaokulunda kahvaltı programı düzenlendi.

Reklam
Merhum Demirağ'a Büyük Vefa Örneği
15 Mart 2019 - 19:10
Reklam
Onu geçen hafta kaybettik. Gördes'in kadim tarihinde, itibarlı bir sayfanın temsilcisi olmuş ailenin, parıltılı bir halkasıydı. Halıcılığın Gördes'teki en önemli isimlerindendi. Sonra mekânı havuzlu çarşı oldu.
            Sadece onu kaybetmedik. Havuz çarşı geleneğinin, hayatta kalan sayılı isimlerinden birisini verdik toprağa. Her ölüm acıdır. Ancak Tevfik Demirağ'ın ölümü, bu kültürün sahipleri açısından daha bir hüzünlüdür.
            O aile, hep kollayan ve koruyan bir karakter sergilemiştir Gördes'te. Fakiri fukarayı hep gözetmiştir. Ancak daha hayattayken bir büyük projeye, bir büyük hayra imza attılar.
Tevfik ve Ramazan Demirağ kardeşler adına bir Anaokulu inşa ettirip bağışladılar.
            Şimdi ikisi de hayatta değil. Geride anlamlı bir eser bırakarak göçtüler bu dünyadan. Çocuklarımız cıvıl cıvıl, o okulda öğrenim görüyor. İsimleri yıllarca ve belki asırlarca, o okulda yaşayacak.
            Ve daha önemlisi, o çocuklar neşe içinde öğrenim gördükçe, amel defterlerine hayırları yazılmaya devam edecek.
            Vefatının üzerinden bir hafta geçti. Ancak Tevfik Demirağ unutulmadı. Anaokulu büyük bir vefa örneği göstererek, aileyi sabah kahvaltısına davet etti.
            Tevfik Demirağ'ın eşi Meliha Demirağ, kızı Aysel Cankol, aileden Mübin Demirağ ve eşi Selda Demirağ, büyük bir sevgi ve saygıyla karşılandı. Çocukların cıvıltısı, ölümün acısını unutturuyor gibiydi.
            Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik kahvaltıda hazır bulundu. Konuşmalar yapıldı, dualar edildi. Ancak bu vefa dolu anlamlı günün, en çok duygulananı Meliha Demirağdı. Onun duygularını ve acılarını ve aynı zamanda yaşadığı gururu, kelimelerle anlatmak mümkün değildi.






Reklam
Reklam
Bu haber 2429 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum