Kirazda Bereketli Bir Yıl

Kiraz üreticisi bu yıl, en az 5 TL ve üzeri bir fiyat bekliyor.

Reklam
Kirazda Bereketli Bir Yıl
05 Haziran 2015 - 16:49
İlçemiz kiraz üreticisi, yıla umutla bakıyor. Hasada iki hafta kala, ağaçların salkım saçak görüntüsü büyük moral kaynağı oluyor. Çiftçilerin deyimiyle, bereketli bir yıl var. Kiraz üreticisi kalite ve rekolte açısından keyif yaşıyor.
            Kiraz üretiminde Gördes, büyük bir potansiyele kavuşmuş durumda. Börez merkezli üretimde; Efendeli, Oğulduruk,  Malaz, Beğel, Kabakoz, Kalemoğlu'nun yanı sıra, Karayağcı, Kayacık, Fundacık, Dağdere, Yenioba önemli kiraz bölgeleri olarak yer alıyor.
            Üreticiler kalite ve rekolte konusunda son derece iddialı. Efendeli mahallesi üreticilerinden Selçuk Uçmak şöyle diyor: 'Son 10 yılın rekoltesini yakalamak üzereyiz. Ürün kalitesi yüzümüzü güldürüyor. Verim ise aynı şekilde bizi umutlandırıyor.'
            Bölgede geçtiğimiz yıl ihraç malı ürün fiyatı 5 TL civarında gerçekleşmişti. Kiraz üreticisi bu yıl, en az 5TL ve üzeri bir fiyat bekliyor. Gördes kirazı muhtemelen 15 Haziran'dan itibaren piyasaya çıkmaya başlayacak.
            Bölgede yaptığımız incelemelerde, bu yılın kiraz rekoltesinin 400 ile 500 ton arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Haziran ayının ilk günlerinde yağan yağmurların, ürün kalitesine büyük katkı sağladığı üreticiler tarafından ifade ediliyor.




Reklam
Reklam
Bu haber 7559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum