Kalkınma Yerel Eylem Grubu Stratejik Plan Eğitiminde

Gördes YEG Stratejik Planı yazılacak ve bu planla IPARD II Programlarına başvuru yapılabilecek.

Reklam
Kalkınma Yerel Eylem Grubu Stratejik Plan Eğitiminde
16 Temmuz 2018 - 17:07
Reklam
'Geçmişi kadar görkemli bir Gördes için hep birlikte çalışıyoruz' sloganıyla kurulan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği, IPARD II Programlarına başvurabilmek için 'Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi'ne katıldı.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2017 yılı teknik destek hibelerinden almaya hak kazandığı programlar için 'Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi', Gördes Hayat Boyu Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi, Yılmazer Proje Danışmanlık şirketinin Stratejik Planlama Danışmanı Aysel Kuşaksız Tanboğa tarafından verilirken eğitime Gördes Belediyesi personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Odası, İlçe tarım Müdürlüğü, Gördes Zeolit A.Ş. ve META Nikel Kobalt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcileri katıldı.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından 4 haftada tamamlanacak olan eğitimlerin ilk 2 günü gerçekleştirilirken 3 günlük bir eğitim daha alınarak Gördes YEG Stratejik Planı yazılacak ve bu planla IPARD II Programlarına başvuru yapılabilecek.
Kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak, yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak, yeni gelir kaynakları oluşturmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek, kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmak gibi birçok amacı bulunan programlardan faydalanabilmek ve Gördes'in bu alandaki eksiklerini giderebilmek için çalışmalarına devam eden Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2208 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum