Gördesli Çocuklar Şehit Makbuleyi Unutmadı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 yılı boyunca kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle tüm öğrencilere Şehit Makbule’yi anlatacak.

Reklam
Gördesli Çocuklar Şehit Makbuleyi Unutmadı
06 Şubat 2016 - 17:58
Milli mücadele tarihimizin unutulmaz kahramanlarından Gördes kızı Makbule için, dev bir proje hayata geçiriliyor. 'Şehit Makbule Hanımın Torunları Tarihine Sahip Çıkıyor' başlıklı proje kapsamında, Makbule hanım bir kez daha ölümsüzleşecek.
            Kaymakam Turgay Hakan Bilgin'in gayret ve destekleriyle gündeme gelen projeyi, Kaymakamlık proje ofisi hazırladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 yılı boyunca kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle tüm öğrencilere Şehit Makbule'yi anlatacak.
            Proje kapsamında, yıl boyunca çok zengin etkinlik ve çalışmaların planları yapıldı. Bu kapsamda tüm öğrencilere Gördesli Makbule isimli çizgi roman dağıtılacak. Kitapla ilgili şimdiden 3000 adet sipariş verildi.
            16 Mart'ta, en az 300 kişilik öğrenci gurubuyla Kocayayla'ya gidilecek. Ölüm yıl dönümünde mezarı başında Şehit Makbule Hanım anılacak. Mayıs ayında ise tüm lise öğrencilerinin Kocayayla'ya götürülmesi planlanıyor.
            2015–2016 eğitim ve öğretim yılının sonuna kadar düzenlenecek sportif turnuvaların tamamı, Makbule Hanım adına yapılacak. 17 Mart günü geniş kapsamlı bir anma töreni hayata geçirilecek. Şehit Makbule adına düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri dağıtılacak.
            Kaymakam Bilgin projeyle ilgili olarak; 'Çocuklarımıza tarihini öğretmek zorundayız. Milli mücadelede Gördes'in emsalsiz bir yeri var. Makbule hanım yalnızca Gördeslilerin değil, tüm milletimizin iftiharıdır. Çocuklarımız onu en iyi şekilde tanımak ve anlamak zorundadır' dedi.
            İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik ise proje uygulayıcısı olarak şu açıklamayı yaptı: 'Kurum olarak bizi heyecanlandıran bir proje bu. Çocuklarımıza ve gençlerimize tarih şuurunu aşılamak için, yıl boyunca çok yönlü etkinliklerimiz olacak. Şehit Makbule Hanıma Gördesli çocuklar bu vesileyle vefa duygularını dile getirecekler.'
Reklam
Reklam
Bu haber 5006 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum