Gördes MYO AB Fırsatlarıyla Buluştu

Proje Uzmanları Meslek Yüksekokulu öğrencilerine önemli bilgiler verdi

Reklam
Gördes MYO AB Fırsatlarıyla Buluştu
12 Mart 2016 - 17:20
Reklam
Manisa Valiliği AB Proje-Dış İlişkiler Bürosu ve Gördes Kaymakamlığı Proje Ofisinin ortaklaşa düzenlediği 'Ulusalararası Hibe ve Fon Kaynakları-Finansal Bilinç Okuryazarlığı' semineri okulun konferans salonunda gerçekleşti. Eğitim seminerine öğrenciler ve öğretim görevlileri büyük ilgi gösterdi.
Manisa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Mahmut BELER seminerin ilk bölümünde gençlerin proje vizyonlarını geliştirmek için yararlanabilecekleri Ulusal ve Ulusalararası Hibe ve Fon Kaynakları ile ilgili konular hakkında sunum yaptı. Beler, Gördes Kaymakamlığı Proje Ofisi Proje Uzmanı Emine BAŞAR ile birlikte 'Paramı Yönetebiliyorum' projesi kapsamında Finansal Bilinç Okuryazarlığı konularında öğrencilere bilgi verdi.
 'Paramı Yönetebiliyorum' projesi, Visa Europe ve Türkiye'deki üye bankaların desteğiyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile uzun vadede, gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye'nin 81 ilinde 15-30 yaş arasındaki gençlere akran eğitim modeliyle 1200 gönüllü eğitmen tarafından gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konuları kapsayan ücretsiz eğitimler veriliyor.
Seminerin son bölümünde öğrenciler, projeler ve merak ettikleri konular hakkında konuşmacılara soru sorma fırsatı buldu. Programa iştirak eden tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi.
Reklam
Reklam
Bu haber 2626 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum