Fatihli Öğrencilerin Bilim Aşkı

Fatih Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı ilginç projelere ev sahipliği yaptı.

Reklam
Fatihli Öğrencilerin Bilim Aşkı
21 Mayıs 2016 - 13:57
Reklam
Fatih Ortaokulunun Bilim Fuarı göz kamaştırdı. TÜBİTAK bilim fuarının açılışına; Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm Selim Kasacı, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir halk gurubu katıldı.
            TÜBİTAK, öğrencilerin bilimsel merakını harekete geçirmek ve becerilerini sergilemek amacıyla başlattığı proje kapsamında, okullara maddi destek veriyor. Fatih Ortaokulu bu proje kapsamında, bilim fuarına talepte bulundu. Kurum tarafından Fatih'e 5 bin lira maddi destek yapıldı.
            Okulun Fen Bilimleri öğretmenleri önderliğinde, öğrenciler toplam 43 bilimsel proje hazırladı. Okul bahçesinde bu 43 proje, öğrenciler ve öğretmenleri tarafından sergilendi. Birbirinden ilginç bilimsel projeler, izleyenleri hayrette bıraktı.
            Fuarın hazırlığı süresince yapılan çalışmalardan oluşan video sunumda, ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. 'Yeni Aziz Sancarlar Niye Fatih'ten Çıkmasın' sloganı, öğrencilerin bilimsel çalışmalara verdiği kıymetin bir ifadesiydi.
            Okul müdürü İbrahim Karaca'yı Fen bilimleri öğretmenlerini, proje öğrencilerini tebrik ediyoruz…








Reklam
Reklam
Bu haber 3946 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum