Eğitimde Bir Devrin Hüzünlü Sonu

Gördes’in eğitim hayatına emsalsiz hizmetler veren Mesut Efe, Dershanesini mülkiyetiyle birlikte satışa çıkardı.

Reklam
Eğitimde Bir Devrin Hüzünlü Sonu
27 Temmuz 2015 - 15:48
Reklam
Etüt Eğitim Merkezi ve Hedef Dershanesiyle Gördes'in eğitim hayatına emsalsiz hizmetler veren Mesut Efe, Dershanesini mülkiyetiyle birlikte satışa çıkardı. Satış kararının duyulması, ilçemizde şok etkisi yarattı.
            Dershanelerin kapatılmasından sonra, dönüşüm programı çerçevesinde Fen Lisesi açma talebinde bulunan gurup, önce olumlu cevap aldı. Buna göre yapılanma çalışması başlattı.
            Ancak kısa sürede, bir sürü yönetmelik birbiri ardınca geldi. Eğitimin karmaşaya sürüklendiği bir ortamda, Fen Lisesi dönüşümü yönetmeliklerle iyice zorlaştı. Ardından Anayasa Mahkemesi, dershanelerin kapatılması kararını iptal etti. Karmaşa daha da büyüdü.
            Yılların eğitimcisi Mesut Efe, şok bir kararla Dershaneciliğe ve eğitime veda kararı verdi. Bu kapsamda Dershanenin bulunduğu binayı satışa çıkardı.
            NEREDEN NEREYE?
            Mesut Efe ve arkadaşları, 2000 yılında ilçemizde ilk defa, bir Etüt Eğitim Merkezi kurdu. Ortaöğretim kurumu öğrencilerine hizmet veren merkez, 7 yıllık faaliyetinde büyük başarılara imza attı. O yıllarda Etüt Eğitim Merkezi sayesinde Gördesli çocuklar Fen Liselerini kazanmaya başladı.
            İdealist eğitimcilerden oluşan gurup, 2007 yılında Dershaneciliğe dönüş gerçekleştirdi. Hedef Dershanesi ile hedef büyülttüler. Üniversite sınavına hedef ile hazırlanan çok sayıda Gördesli öğrenci, saygın üniversitelerin fakültelerini kazanma başarısı gösterdi.
            Şimdi her şey geride kaldı. Fen Liselerini, Anadolu Öğretmen liselerini ve Fakülteleri kazanan öğrencilerimiz, Hedef'e mahzun nazarlarla bakacak. Aslında Gördes'te bir başarı hikâyesinin sonu demek yaşananlar.
            Gördes'te eğitim seviyesi, Hedef'e çok şeyler borçluydu. Maddi ve manevi bakımdan çok şeyler kazandırdı Hedef ilçemize. Böyle veda etmesi sadece Gördes'in değil, Türkiye'nin de eğitimdeki çöküşünü gösteriyor.
            Hedef Dershanesinin sahibi Mesut Efe, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
            '15 yıl evvel bir inançla, Gördesli çocukların başarısı için yola çıkmıştık. Şartlar bizi içinden çıkamayacağımız bir noktaya getirdi. Artık devam etmemiz mümkün değildi. Bunca yılın fedakârlığından sonra, Gördes eğitim camiasından ve kuruluşlardan gerekli desteği de göremedik. Her şeyin bir sonu varmış. 15 yıllık başarı hikâyesini istemeyerekte olsa sonlandırmak zorunda kaldık.'
Reklam
Reklam
Bu haber 4991 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum