Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhuriyette Değişik "Pi" Kutlama

Dünya Pi günü için ilçemizde farklı bir tören gerçekleştirildi.

Reklam
Cumhuriyette Değişik "Pi" Kutlama
13 Nisan 2015 - 16:35
Reklam
Reklam
Cumhuriyet Orta Okulunun düzenlediği 'Dünya Pi Günü' kutlama programı okul bahçesinde yapıldı. Kutlamaya Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Çelik, ilçemizdeki pek çok okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Okulun Matematik öğretmenleri Tuğba Dedeler ve Aslı Eren'im öncülük ettiği Pi Sayısı Kutlaması tam bir şenlik şeklinde geçti. 3,14 olarak kısaltılan Pi sayısının Mart ayının 14'ünü simgelemesi nedeniyle her yıl bu gün, Dünya Pi Günü olarak kutlanıyor.
Okulun öğrencileri hazırladıkları çeşitli şiirler ve şarkılarla Pi Sayısına değinirken, bu sayının tarihçesi ve önemi hakkında da çok sayıda önemli bilgi verildi. Cumhuriyet Ortaokulunun öğretmenleri bu etkinlik için büyük katkı sağladı. Tarihe geçen matematikçilerin hayatlarını anlatan küçük bir sergi bahçede yer aldı.
Üzerinde Pi işaretinin yer aldığı pasta Kaymakam Turgay Hakan Bilgin tarafından kesildi. Bilgin; yaptığı konuşmada; ' Böylesine ilginç bir kutlama ilçemizde ilk kez yapılıyor. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum' dedi.
Programda ayrıca Hacivat, Karagöz oyunu sergilendi. Öğrenciler etkinlik boyunca hep Pi sayısını anlama hem de eğlenme imkanı buldu. Pi Günü kutlamalarının en anlamlı yönü okul bahçesinde açılan kermes oldu. Pi marka gazozlar, sarmalar, ayranlar izleyenlerin beğenisine sunuldu. Kermesten elde edilen gelirle okula kütüphane kurulacak.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4430 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum