Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarımda Yaz Sancısı

Genelde bu yıl, topraktan para kazanabilen çiftçiye rastlamak, mucize haline geldi.

Reklam
Tarımda Yaz Sancısı
15 Ağustos 2015 - 01:33
Reklam
Reklam
Bu yıl ülke genelinde ilginç ve benzeri yaşanmayan, bir yaz mevsimi geçiriyoruz. Eski yaz aylarına benzemeyen bu yılın yaz aylarında, en büyük derdi tarım kesimi çekiyor. Aşırı yağışlar, yüksek sıcaklıklar, anormal ısı değişiklikleri ile fevri dönen tarım kesimi, büyük şaşkınlık yaşıyor.
            Haziran ayı boyunca devam eden yağışlar, akşamları üşüyen insanlar ve soba yakanları gördük. Temmuzun ilk haftasından sonra aşırı sıcaklarla karşılaştık. Gördes'te 38–40 derece arasında sıcaklıklara şahit olduk. Ağustos'ta ise yine şaşakaldık. Sabah aşırı sıcakla başlayan hava, ikindi vakitleri sırasında anormal yağışlara döndü.
            Ağustos ayı bu özellikleri ile ülke genelinde tarım alanlarını vurdu. Ekili alanlar büyük zarar gördü. Fırtına, dolu ve yağmurun yol açtığı zarar, çiftçilere büyük darbe indirdi. Genelde bu yıl, topraktan para kazanabilen çiftçiye rastlamak, mucize haline geldi.
            Geçtiğimiz hafta ilçemizin Bayat alanı, Tüpüler, Kılcanlar bölgelerinde meydana gelen aşırı yağış, ekili alanlarda büyük zarar meydana getirdi. Üzüm bağları, tütün büyük darbe aldı. Tüpüler köyünün içini sel sularının getirdiği mil bastı.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum