Sanayi Camii İbadete Açıldı

Sanayi Esnafının geleneksel yemek hayrı ve Cami açılışı aynı gün yapıldı.

Reklam
Sanayi Camii İbadete Açıldı
07 Mayıs 2016 - 14:18
Reklam
Sanayi sitesinde inşaatı tamamlanan cami, halkımızın büyük ilgi gösterdiği törenin ardından ibadete açıldı. Törene; kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl müftüsü Sinan Cihan, sanayi esnafı ve çok kalabalık vatandaş gurubu katıldı.
            Sanayi camisinin açılış töreni, bir başka etkinlikle bayram havasına dönüştü. Çarşı esnafının her yıl yaptığı geleneksel yemek hayrı, bu yıl cami açılışıyla birlikte icra edildi. Sanayi hayrı, ilçemizde artık marka haline gelmiş bir organizasyon.
            Kuru fasulye, pilav, cacık, turşu ve irmik helvasından oluşan geleneksel menü, halkımızın rağbet ettiği bir sofra haline geldi. Bu yılın yemeğine, yine binlerce insan katıldı. Yollar tıkandı, çarşı içi geçilmez oldu.
            Çarşı esnafının fedakârlıkları, hayırseverlerin katkıları ve Gördes Belediyesinin yardımlarıyla ibadete açılan Sanayi camisi, çifti minaresi ile şehrimize ve sanayi çarşısına ayrı bir heybet kazandırdı.
            Açılış programında önce mevlit okundu. Kuran tilavetinden sonra; başkan Akyol bir konuşma yaptı ve caminin yapılış hikâyesini anlattı. Kaymakam Bilgin konuşmasında, bu ibadethanenin halkımıza hayırlı olması temennisinde bulundu. İl müftüsü Cihan konuşmasında camilerin dini hayatımızdaki önemine vurgu yaptı.






Reklam
Reklam
Bu haber 3065 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum