Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sanat Projesi Kendi Elektriğini Üretecek

Kültür Sarayının çatı kaplama çalışması tamamlanmak üzere..

Reklam
Sanat Projesi Kendi Elektriğini Üretecek
07 Mart 2016 - 11:03
Reklam
Reklam
Zafer Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazanan kendi elektriğini kendisi üretecek olan "Hayat Boyu Kültür Sanat" projesinin çalışmalarına start verildi. Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gördes Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla hazırlanan Gördes Belediyesi'ne ait Kültür Sarayı'nın üstüne yapılması planlanan 'Hayat Boyu Kültür Sanat' adlı projesi için vinç yardımlarıyla gerçekleştirilen çelik çatı montajında iskelet sistemi kuruldu.
Çatının üst kısmının kaplama çalışmalarındaysa neredeyse sona gelindi. Toplam maliyeti 629.938 Lira olan projenin 471.439 Lirası Zafer Kalkınma Ajansı tarafında hibe alınarak ilçemize kazandırılacak. 'Yaşam Boyu Kültür Sanat' adlı proje ile Gördes Kültür Merkezinin üstü açık olan katının restore edilip çok amaçlı salon ve sanat odalarının kurulması amaçlanıyor.
Çok amaçlı salonla büyük organizasyonlar için güzide bir mekan ilçeye kazandırılmış olacak. Kültür ve sanat odalarıyla gençlerin ve vatandaşların kültür sanat faaliyetlerini kolaylıkla geçekleştirebilmeleri sağlanacak. Diğer yandan projenin en önemli özelliği olan kendi elektriğini kendisi üretebilecek olan bir çatı aksamı kurulacak. Bu sayede güneş enerjisinden elektrik üretebilecek olan çatı elektrik maliyetini neredeyse sıfıra indirecek. Hayat Boyu Kültür Sanat Projesi bu özelliğiyle yenilenebilir enerji anlamında daha sonraki projelere de büyük bir örnek olacak.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2029 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum