Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kış Sert Yüzünü Gösterdi

Hafta boyunca soğuk ve karlı hava ilçemizde etkili oldu

Reklam
Kış Sert Yüzünü Gösterdi
22 Ocak 2016 - 15:33
Reklam
Reklam
Uzun zamandır ilçemizde, ilk defa böylesine yoğun kış günlerine şahit olduk. Son bir hafta içerisinde, yağmur, kar, don, buz ne ararsan vardı hayatımızda. En az 10 yıldır evlerin saçaklarında buz görmüyorduk, onun zevkini de tattık.
            Hem hafta başında ve hem hafta ortasındaki etkili kar yağışı herkesi sevindirdi. Okullar iki gün tatil edildi. Yarıyıl tatili öncesi öğrenciler, fazladan tatil yapmanın keyfini çıkardı.
            Yağmur ve kar yağışı, en çok çiftçilerimizi sevindirdi. Ocak ayı itibarıyla düşen kar ve yağmur, yazın olası susuzluğun yaşanmasına engel oldu. Kaynaklar bu bereketli kış şartlarında, haznelerini doldurdu.
            Don ve buzlanma sebebiyle Gördes-Akhisar arasında zaman zaman aksamalar oldu. Ancak yerinde müdahalelerle, mağduriyetler kısa sürelerde önlendi. Şehir içinde ise yapılan tuzlama ve temizleme çalışmalarıyla trafik akışı hiç aksamadı.
            Bazı günlerde sıcaklık gece saatlerinde -10 dereceye kadar düştü. Sular dondu, saçaklarda buz kütleleri oluştu.
            Yoğun kış şartlarında can sıkacak olay yaşanmadı. 5 Eylül İlkokulunun istinat duvarının yıkılması ise korkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Aşırı yağışlardan etkilenen dev duvarın çökmesi sonucu, can kaybı yaşanmaması teselli oldu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2389 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum