Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaşıkçı Köyünde Eğitim Mucizesi

180 Haneli Kaşıkçı'nın 22 genci üniversite okuyor.

Reklam
Kaşıkçı Köyünde Eğitim Mucizesi
22 Şubat 2016 - 00:37
Reklam
Reklam
Manisa, Büyükşehir statüsüne kavuşunca, o köy mahalle oldu. Ancak Gördes ilçesinin köyü olarak anılıyor ve biliniyor.
            Gördes ilçe merkezine 12km mesafedeki köyün ismi Kaşıkçı. 180 haneli ve 600 nüfuslu köy, geçimini hayvancılık ve tütüncülükle temin ediyor.
            Çomaklı dağının eteklerine sırtını dayayan bu dağ köyünde, insanlar geçimini çok zor şartlar altında sürdürüyor.
            Kaşıkçı köyünde herkesi hayrete düşüren bir eğitim mucizesi yaşanıyor. Köyün 22 genci, şu anda ülkenin en tanınmış üniversitelerinde okuyor.
            Kaşıkçılı çocukların öğretim gördüğü fakülteler göz önüne alındığında, başarının derecesi ortaya çıkıyor.
            4 tanesi çeşitli üniversitelerin Tıp Fakültelerinde okuyor. Bunlardan bir tanesi geçen yıl mezun olmuş ve göreve başlamış. 1 tanesi Eczacılık Fakültesinde, 1 tanesi Veterinerlik Fakültesinde, 1 tanesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinde, 1 tanesi Şehir Planlamacılığı bölümünde, 2 tanesi Hemşirelik bölümünde, 3 tanesi iktisat-işletme ve bankacılık bölümünde, 8 tanesi Eğitim Fakültelerinin çeşitli bölümlerinde eğitim ve öğretime devam ediyor. Bu çocuklardan 1 tanesi geçen yıl Elektrik- Elektronik Mühendisliğini bitirerek çalışmaya başlamış.
            Kaşıkçı köyünün(mahallesinin) muhtarı Şuayip Kösem, bu başarının sırrını şöyle anlattı: 'Dağlık bir köyüz. Ekilebilir arazimiz son derece sınırlı. Hayvancılık temel geçim kaynağımız. Köylümüz yılın büyük bölümünü, dağlarda hayvan otlatarak geçirir.
            Parayı zor şartlarda kazanıyoruz. Çocuklarımız bu durumu görüyor. Okumaktan başka çarelerinin olmadığını anlıyor. Bu yüzden, gece gündüz demeden çalışıyorlar. Şimdi onlarla gurur duyuyoruz. Yinede çocuklarımıza gerekli katkıyı yapamıyoruz. Çoğunun ailesi fakir. Okuyorlar amma çok zor şartlarda eğitimlerine devam ediyorlar.'
            Tıp Fakültesinde okuyan çocuklardan birisinin babası, bize ismini vermeden konuşuyor ve şöyle diyor: 'Oğlum doktor olacak. Biz karnımızı zor doyuruyoruz. Ona kıt para gönderebiliyoruz. Çocuğum, yarı tok yarı aç okuyor. Köyde yiyeceğimizden keserek, ona daha çok göndermeye çalışıyoruz.'
            180 haneli bir köyden 22 çocuğun aynı anda üniversite okuması, göz kamaştıran bir başarı öyküsü. Bunlardan 4'ünün Tıp tahsili yapması, başarıyı taçlandırıyor.
            Bu çocukların tamamı 90 kuşağını temsil ediyor.
            Ekmeğini taştan çıkartanların ve zor tabiat şartlarıyla boğuşarak para kazanmaya çalışanların köyü Kaşıkçı.
            Şimdi tüm Türkiye'ye örnek olacak bir eğitim mucizesinin mimarlığı ile gurur duyuyor Kaşıkçı.
 

Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 8722 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum