İstiklal Marşımız 104 Yaşında

Bu yılki anma programını Cumhuriyet Ortaokulu düzenledi.

Reklam
İstiklal Marşımız 104 Yaşında
12 Mart 2025 - 19:12 - Güncelleme: 12 Mart 2025 - 19:13
            İstiklal Marşının Kabulünün 104. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, ilçemizde görülmemiş bir coşkuya neden oldu. Bu yılın etkinliğini, Cumhuriyet Ortaokulu düzenlemiş. Belediye Kültür Sarayı Mübin Sarıoğlu konferans salonundaki anma programına; Kaymakam Sercan Sakarya, Belediye Başkanı İbrahim Büke, Cumhuriyet Savcısı Sefer Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı J.Tğm. Ramazan Çetin, İlçe Emniyet Amiri Serdar Kılıç, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
            Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Cumhuriyet Ortaokulu müdürü Mithat Küçükmutlu yaptı. Konuşmayı Mehmet Akif’in hayatının anlatıldığı, video gösterisi takip etti. Şiirlerle süslenen program, Koronun sunumuyla sürdü. Özellikle öğrencilerin hazırladığı 12 Mart Oratoryosu, izleyicilerden büyük alkış aldı.
            Cumhuriyet Ortaokulu hazırladığı programla, kalitesini, emeğini ve gücünü ortaya koymuş. Bu gerçeklik, program boyunca görüldü ve takdir edildi. Programın en can alıcı bölümü, “Ele Ele Gördes, İstiklal Marşı” videosunun sunumuydu.
            Okul bu videoyu hazırlamak için büyük emek ve gayret vermiş. Her bir kıtasını kurum amirleri ve öğrenciler okumuş. Ankara’ya giden öğrenciler, tarihi mekânlarda İstiklal Marşının kıtalarını dile getirmiş. Gördes görüntüsü, müziği ve İstiklal Marşı kıtalarıyla harika bir video ortaya çıkmış.
            Bu video salonda nefesler tutularak izlendi. Ve salondan müthiş bir alkış aldı.
            Programın son bölümünde ödül töreni vardı. İstiklal Marşının kabulünün 104. yılı münasebetiyle ilçemiz ilk ve orta dereceli okullarda şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenmişti. Bu branşlarda ilk üç dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından belgeleri takdim edildi.,
            Cumhuriyet Ortaokulunu yürekten tebrik ediyor, emeğinize ve yüreğinize sağlık diyoruz..
Bu haber 3017 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum