Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zeytin Üreticisi Yıldan Memnun

Özellikle zeytinyağında fiyatlar, üreticinin hayal bile edemeyeceği rakamlara ulaştı.

Reklam
Zeytin Üreticisi Yıldan Memnun
19 Aralık 2015 - 12:56
Reklam
Reklam
            Bu yılın zeytin üretiminde, Gördesli üreticilerin yüzü güldü. Hasat çalışmalarının devam ettiği şu günlerde, hem fiyatlardan ve hem verimden memnun kalan üreticiler, yıla umutla bakıyor.
            İlçemiz genelinde en düşük seviyede olan ürün 3TL'den alıcı buldu. Kaliteye göre, bu fiyatlar 6TL'ye kadar çıktı. Özellikle zeytinyağında fiyatlar, üreticinin hayal bile edemeyeceği rakamlara ulaştı. Zeytinyağının kilo fiyatı, 20TL civarında seyrediyor.
            İlçemizde bu yılın zeytin rekoltesi, yağlık ve sofralık halinde 3500 ton civarında bekleniyor. Ülke genelinin bazı üretim bölgelerinde verim düşük, bazılarında normal seviyelerde. Gördes zeytin üretimindeki bu rakam, şartlara göre son derece olumlu kabul ediliyor.
            Dünyada zeytin üretiminin en önemli merkezi İspanya. Son iki yıldır don olaylarıyla darbe alan İspanya zeytinciliğindeki gelişmeler, diğer üretim yapan ülkelere pozitif etki yaptı. Ülkemizde aynı zaman diliminde zeytinin ve zeytinyağının fiyatlarındaki artış buna bağlanıyor.
            Zeytinde 6TL ve zeytinyağında 20TL'yi bulan fiyatlar, dikkatleri zeytin üretimine çevirdi. Bu cazibeli durum, ilçemiz genelinde insanları harekete geçirmiş gibi gözüküyor. Şu günlerde zeytin dikimi için, yoğun bir talep patlaması gözleniyor.
            Yetkililer bu duruma dikkat çekerek, yatırımcıları uyarıyor. Toprak, cins şartlarına vurgu yapıyorlar ve masa başındaki hesaplara itibar gösterilmemesini istiyorlar. Bunun içinde her yılın aynı olamayacağını ikaz ediyorlar.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2370 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum