Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yangına Müdahale Gece de Devam Ediyor

Alevlerin tehdit ettiği tarla damları boşaltılıyor.

Reklam
Yangına Müdahale Gece de Devam Ediyor
30 Eylül 2020 - 00:28
Reklam
Reklam
Kayacık-Karayağcı hattında öğleden sonra başlayan, Köreke Damları ve Tüpüler boyunca ilerleyen yangına müdahale gece boyu devam ediyor. Manisa, İzmir Orman Bölge ve İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Balıkesir, Çanakkale ve Muğladan takviye kuvvetler de yangın mahalline ulaştı. Yangından etkilenen  6 vatandaşımız farklı hastanelerde tedavi altına alınırken, Ege Üniversitesinde tedavisine devam edilen bir vatandaşımızın durumunun ağır olduğu bildirildi.
Sakarya, Burdur, Uşak, Isparta ve Denizli'den takviye ekiplerin yola çıktığı, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına nöbetleşe katılacağı gelen bilgiler arasında.
Akşam saatlarinde Manisa Valiliğinde yapılan açıklamada yangının 50 hektarlık bir alanı etkilediği ifade edildi. Söndürme çalışmalarında çalışan arazöz sayısı 65'e ulaştı. Çevre ilçelerin Orman Bölge ve Büyükşehir İtfaiye araçları da ilk yardıma gelen ekipler oldu.
Özellikle akşamüstü saatlerinde poyrazın artmasıyla birlikte yangın şehir merkezini tehdit eder hale gelmişti. Yangına müdahale eden ekipler hilal taktiğini andıran dizilimiyle yangının Gördes merkeze yönelen kısmına yoğun müdahale ediyor.
Güneş batana kadar 10 helikopter ve 1 uçağın müdahale ettiği yangında, havanın kararmasıyla birlikte karadan müdahale tüm hızıyla devam ediyor.
Gece saatlerine doğru rüzgarın şiddetini kaybetmesi de yangının kontrolü için avantaj sağlarken, gökyüzüne yükselen dumanlar Turgutlu ve Manisa merkezden görüldü.
Sahada çalışan yetkililern tahminlerine göre yangının aslında 300 hektara yakın bir alanı kapsadığı tahmin ediliyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün talimatıyla sabah günışığıyla birlikte helikopterler tüm gücüyle yangın bölgesine müdahaleye gelecek.
Gece yarısından sonra yangının ilerlemesinin durduğu, soğutma çalışmalarının bir kaç gün süreceği gelen bilgiler arasında.
Gün boyu yüreğimiz ağzımızda takip ettiğimiz yangının hiç bir yerde göremeyeceğiniz havadan fotoğraflarına ulaştık. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
















 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 16250 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum