Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muhtarlar Kahvaltıda Buluştu

2019 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Reklam
Muhtarlar Kahvaltıda Buluştu
30 Aralık 2019 - 11:26
Reklam
Reklam
Kaymakamlığın düzenlediği Muhtarlar Toplantısı, yıllık değerlendirme gündemiyle ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Kaymakam Bekir ABACI  başkanlığındaki kahvaltılı toplantıya; Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş. Ercan KARTEPE, İlçe Emniyet Amir Vekili Mehmet TOPALOĞLU, Müftü Zekeriya KOŞUM, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çoşkun ÇELİK, Büyükşehir Belediyesi Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa GÜN,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör AKYOL, Vakıf Müdürü Davut AKYOL, Orman İşletme Müdürü Necmi TOPAL, Gördes İlçe Sağlık Müdürü Dr.Gülnur ERTÜRK ve 64 Mahalle Muhtarı katıldı.
            Belediye Anadolu Otelde yapılan kahvaltının ardından, Belediye Kültür Sarayı Mübin Sarıoğlu Konferans salonunda devam eden toplantıda; 2019 yılının genel değerlendirmesi yapıldı.
Kaymakam Bekir ABACI konuşmasında; ilçemizde devam eden yatırımlardan; Yüzme Havuzu Projesi, Çiçekli ve Karayağcı Barajı ve sulaması, Gördes-Akhisar Karayolu, Gördes-Demirci Karayolu yapımı ile ilgili bilgiler aktardı.
Kaymakam Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ile birlikte Ekim ayı içerisinde yapmış oldukları Ankara temasları sonucunda, ilçemizde devam eden projeler için sağlanan ödenekler hakkında bilgi verdi. Gerekli protokollerin Gördes Belediyesince yapıldığını ifade etti.
Ayrıca Gördes'e sınavla öğrenci alan bir lisenin kazandırılması ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Abacı, eski Askerlik Şubesi binasının yıkılarak yerine yeni bir Halk Kütüphanesi binası yapılması projesinin de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce takip edildiğini belirtti.
Eski Devlet Hastanesi arsasının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına tahsis edildiğini, arsanın imar tadilatı çalışmalarının tamamlandığını, proje ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Temeli atılan Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camii inşaatının tamamlanabilmesi için maddi kaynak sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak muhtarların da imkânlar ölçüsünde bu hizmete yardım yapmalarını istedi.
Abacı konuşmasının son kısmında; 'doğruluk, açıklık ve samimiyet olmak üzere üç temel ilkemiz var, bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Siz Muhtarlarımızın da yaşadığı mahallelerin sorunlarını icracı olan kurumlara aktaran bir kamu görevlisi olduğunu göz ardı etmeden belirtmiş olduğum üç temel ilkeyi prensip edinerek çalışmalarınızı sürdürmenizi temenni ediyorum' dedi. Toplantıya katılan daire amirleri ve  muhtarlara  teşekkür etti.
Gördes Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Eğitim Kursları ile ilgili, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Düve alım desteği ile ilgili, İlçe Emniyet Amirliği Asayiş olayları ile ilgili muhtarlara bilgilendirme sunumu yaptı. Gördes Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimi yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2680 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum