Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bayram Pazarında Kurban Olmayalım

Önceki bayram pazarlarında yaşanan acı tecrübelerden yola çıkarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz.

Reklam
Bayram Pazarında Kurban Olmayalım
21 Eylül 2015 - 10:51
Reklam
Reklam
Bugün kurban bayramı öncesinin son pazarı. İlçe merkezinde devasa bir Kalabalık olacak şüphesiz. Vatandaşlarımız bir yandan kurban temin etmeye çalışırken, bir yandan da bayramlık ihtiyaçlarını alabilmek için çarşıda olacak.
            Geçmiş yılların bayramlarında bazı acı tecrübelerden yola çıkarak, bir kez daha vatandaşlarımızı uyarıyor ve onların mağdur olmamaları için ikaz ediyoruz.
            Bayram pazarının kalabalığı ve hayvan pazarındaki yoğunlukla beraber dolandırıcıların, hırsızların sahaya inmesi ihtimal dâhilindedir. Bu yüzden halkımızı şu hususlarda uyarmayı görev biliyoruz:
            Öncelikle kurban pazarında sahte paraya dikkat edin. Yeni basılmış paralar kalpazanlar tarafından, çeşitli yollarla piyasaya sürülmek istenecektir. Malınıza değerinden fazla fiyat veren veya hiç pazarlık yapmadan evet deyip, yeni basılmış para verenleri şüpheyle karşılayın.
            Tanımadığınız kimselerin taleplerine yine şüpheyle bakın. Sizin iyilik duygularınızı istismar ederek, dolandırıcılık yapmak isteyenler olacaktır.
            Kalabalık muhitlerde yanınızda fazla para taşımayın. Yankesiciler genelde bu tür ortamları kullanmaktadır.
            Son bayram pazarı olduğu için, esnaflarda benzer dikkat içinde olmalıdır. Önceki yıllarda yaşananlara dikkat. Özellikle alışverişlerde para üstü verilirken ciddi dolandırıcılıklar yapılmaktadır.
            Halkımız evlerini güvenli tutmalıdır. Bir apartmanda, genelde nöbetleşe olarak pazara çıkılırsa ciddi bir tedbir alınmış olur. Apartman önlerinde ve içlerinde tanımadık simalar görüldüğünde, hemen polise haber verilmelidir.
            Gördes İlçe Emniyet Amirliği, bayram pazarında tatsızlık yaşanmaması ve halkımızın mağdur olmaması için gerekli bütün tedbirleri aldı. Polis yetkilileri en ufak bir şüphede 155 numaralı polis telefonuna bir ihbarın yeterli olacağını dile getirdi.
             Aman dikkat! Bugün bayram pazarı. Bayrama hazırlanırken, pazarda kurban olmayalım…..
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2507 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum