Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aşırı Su Tüketimine Zamlı Önlem

İçme suyu ile tarlalarını sulayanlara karşı kademe aralıkları düzenlendi.

Reklam
Aşırı Su Tüketimine Zamlı Önlem
02 Aralık 2019 - 10:45
Reklam
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü 2019 Yılı 2. Olağan Genel Kurulu ikinci oturumu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Köyden ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde içme suyu ile tarlalarını sulayanlara karşı kademe aralıkları düzenlenerek, vahşi sulamaya karşı önlem alındı.
Birinci birleşim sonrasında komisyonlara gönderilen gündem maddeleri Genel Kurul'da oylandı. Gündem maddelerinden biri olan ücret tarifeleri ile ilgili madde de mecliste MHP, AK Parti ve CHP grubunun oylarıyla kabul edildi. Mecliste ayrıca, MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, MASKİ Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince yapılan 2019 yılı Denetim Programı kapsamında Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından yapılan MASKİ'nin iş ve işlemleri üzerinde gerçekleştirilen denetimde soruşturmayı gerektirecek herhangi bir hususa rastlanmadığını ifade etti.
 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Manisa Belediyesi döneminden beri ilk defa Kasım ayında aldığımız meclis kararıyla TÜFE'yi kullanmaya başladık. 30 Büyükşehir Belediyesi arasında çoğu Büyükşehir Belediyesi TÜFE'ye endeksli olarak su ücretlerini düzenliyor' dedi.
MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, hızla tükenen temiz su kaynaklarının korunmasına yönelik MASKİ Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Başaran açıklamasında,  '2014 yılından beri yapılan uygulamalarda köylerde suyun metreküp fiyatı 0,75 kuruş. Bu yüzden köy ve beldelerde kademelerde değişikliğe gittik. Çünkü bunun geçtiğimiz yaz çok sıkıntısını çektik. Bizim içme suyu teminlerimiz sondajlardan sağlanmaktadır. Enerji maliyetlerimiz 2 yıl önce 4,5milyon TL iken şimdi 11 Milyon TL'ye çıktı. Sağlıklı bir şekilde içme ve kullanma suyu temin etmekle görevli idaremizin sondajlarının tarla sulamalarında kullanıldığını gördük. Kimi noktalarda vatandaşların büyük çukurlar açarak pompalarla birlikte çektikleri sularla tarlalarını suladıklarını tespit ettik. Bu yüzden hanelere su ulaşmadı. Artık yeraltı suları tükenmeye başladı. Eskiden 30-50 metrede ulaşılan su artık 300 metrelerden çıkmaya başladı. Tarlasını sulayan kişiler, içme ve kullanma suyu kullanan kişilerin hakkını alıyor. Su hepimizin suyu sahip çıkmalıyız.' dedi.
500 metreküp su kullanan kişilerin önüne geçmek için kademelerde yapılan değişiklikler sonucunda fiyatlar;
1. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 0-30 metreküp birinci kademe: 0,75 kuruş. 31-50 metreküp ikinci kademe 1,23 TL. 51 ve üzeri 1,70 TL.
2. Belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde; 0-30 metreküp, 1,51 TL, 31-50 metreküp 2,46 TL, 51 ve üzeri 3,41 TL. oldu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2813 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum